טרגוי
טרגוי (בצרפתית: Teurgoule) הוא פודינג אורז בתחום המומחיות של נורמנדי.
מאפיינים
באופן מסורתי הוא היה פופולרי בפסטיבלי הכפר בנורמנדי תחתית, וכיום נותר מאכל משפחתי.[1] הוא מורכב מאורז מבושל בחלב, ממותק בסוכר ובטעם קינמון ולפעמים באגוז מוסקט. הוא נאפה בטרין חרס במשך מספר שעות. הבישול הארוך יוצר קרום מקורמל עבה וחום מעל הטרגוי.
אטימולוגיה
שם המנה בא מהשפה הנורמנית ופירושו בכללית "פה מעוות", פשוטו כמשמעו, teurgoule, או ליתר דיוק teurd-goule, שפירושו מילולית ממש "בעל פה גס". מקור השם הגיע מ"עקמת הגול" (הפה) בעת אכילת הטרגוי. יש אומרים שזה מפני שאנשים מיהרו לאכול את המנה כשהייתה עדיין חמה מאוד ואחרים אומרים שזה כי שהגרסאות הראשונות של המנה עדיין לא הגיעו לרכות ולעדינות של היום.
קינוח
המנה למעשה קינוח, מעין פודינג אורז מתוק, בדרך כלל בטעם קינמון, ומבושל בתנור עדין מאוד, אך במשך זמן רב מאוד, בסביבות חמש שעות, בכלי שתוכנן במיוחד למטרה זו, בשל האפייה הארוכה כבר כמעט לא ניתן להבחין בגרגרי אורז.
לעיתים קרובות הוא נאכל חם עם אשם, שהוא בריוש נורמנדי וסיידר.
אחוות טרגוי
לטרגוי יש אפילו אחווה, אחוות הגסטרונומים של טרגוי ונפילת נורמנדי (Confrérie des gastronomes de Teurgoule et de Fallue de Normandie), שבסיסה באולגאט (Houlgate) והיא מנחה את תחרות הבישול השנתית של טרגוי.[2] חברי הנשיאות לובשים את גלימת הטקס של האחווה, בצבע ירוק וכתום עם שכמייה. האחווה שומרת על המתכון הרשמי של המאכל.
שמות חלופיים לטרגוי כוללים:
- teurt-goule
- torgoule
- bourre-goule
- ternée[3]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Austin de Croze, Les Plats régionaux de France (1928)
- ^ "la-confrerie-de-la-teurgoule-distribue-ses-prix-dimanche". www.ouest-france.fr. נבדק ב-2021-02-26.
- ^ Larousse gastronomique (2001)
37853029טרגוי