טיוטה:ועד הנחות בלה"ק
ועד הנחות בלה"ק או בשמו המלא ועד הנחות בלשון הקודש הוא מכון תורני המרכזי, העוסק בכתיבה, עריכה והוצאה לאור של תורתו של הרבי מלובביץ' בעברית.
היסטוריה
הועד הוקם תשמ"א על ידי מני וולף, מנהל הוועד היה אלימלך גורביץ', והרב דוד פלדמן. בשנת תשמ"ד הצטרף לוועד הרב ישראל שמעון קלמנסון.
הועד התחיל לערוך לדפוס את המאמרים ושיחות של הרבי בהתוועדיות לעברית.
בשנת תשמ"ג נתבע הוועד לדין תורה על ידי 'ועד הנחות התמימים', הרב זלמן שמעון דבורקין פסק לטובת 'ועד הנחות התמימים', ופעילות הוועד צומצמה. על פי הדין תורה הרב יואל כהן, ה'חוזר' על דברי הרבי, עבד בשיתוף פעולה עם 'ועד הנחות התמימים'.
החל משנת תשמ"ז התחילו העיתונים כפר חב"ד ואלגעמיינער זשורנאל, לפרסם בכל שבוע שיחה מוגהת של הרבי מהשבת האחרון של אותו שבוע, לשם כך היה הרבי מגיה שיחה בעברית ושיחה ביידיש. אך הרבי רצה להפסיק עם זה, ובתחילת שנת תשמ"ח נקבע ששבוע אחד תכנס להגהת הרבי שיחה בעברית ושבוע שני יהיה שיחה ביידיש.
בסוף שבוע היה מדפיס הוועד את חוברות עם השיחה של הרבי מהשבת הקודמת, והיה מופץ לכל קהילת חב"ד בעיקר בארצות הברית ובישראל.
בשנת תשנ"ב הצטרף הרב חיים שאול ברוק, למנהל משרד הוועד.
לאחר כ"ז אדר א' תשנ"ב, בעקבות אירוע רפואי אצל הרבי, התחילו חברי המערכת לכתוב ולערוך את המאמרים ושיחות ותרגומם לעברית שאמר הרבי מאז חודש שבט תש"י ועד תשמ"א.
במהלך השנים ביקשה הנהלת הוועד מחסידי חב"ד שכתבו שיחות של הרבי במשך אותם שנים, שיעבירו להם עתק כדאי להשלים את השיחות החסרות.
משרדי הוועד נמצאים בבניין המשרדים במרכז חב"ד העולמי בניו יורק[1].
הוצאה לאור
מדי שבוע מוצא הוועד חוברות תדפיס מתוך אחד מהכרכים העומדים לצאת-לאור הכוללות חלקים מהשיחות ומאמרים הנערכות באותה תקופה, הקשורים לפרשת השבוע, לחג או למועד הסמוך, מאז תש"ע מוספים בחוברת גם כמה מכתבים של הרבי, בתוך תדפיס לאגרות קודש מילואים.
- תורת מנחם - התוועדויות, היא סדרת ספרים המרכזית של הועד, בה נדפסו המאמרים והשיחות שאמר רבי מנחם מנדל שניאורסון, בהתוועדויות, ביחידות ובאירועים שונים בבית מדרשו 770 בברוקלין, ניו יורק, ונרשמו על ידי צוות "חוזרים" בעלי ידע וזיכרון. כן מופעים בסדרה 'מכתבים כלליים', אותם היה שולח הרבי לפני חגים ומועדי ישראל.
- תורת מנחם - ספר המאמרים מלוקט, סדרה של כל מאמרי החסידות שאמר הרבי מלובביץ' במשך השנים, ועברו את ההגהה של הרבי להם היה מוסיף לפעמים תוספת ציוני מראי מקומות, המאמרים מסודרים לפי חודשי השנה ('תשרי - כסלו' בחלק א' וכן הלאה). נדפס בארבעה כרכים, הוצאה חדשה תשס"ז.
- תורת מנחם - ספר המאמרים, כל המאמרים שאמר הרבי בשנים תשי"א-תשכ"ט ושנרשמו על ידי החוזרים, נדפס בכ-16 כרכים.
- תורת מנחם - מנחם ציון, מאמרים, שיחות ומכתבים שאמר וכתב הרבי בשייכות לאבלות, נדפס ב-2 כרכים, תשנ"ה
- תורת מנחם - תפארת לוי יצחק, ביאורי הרבי על תורת אביו, הרב לוי יצחק שניאורסון, נדפס ב-3 כרכים.
- יין מלכות, ביאורי הרבי על משנה תורה לרמב"ם, שנאמרו במשך השנים מאז יצא הרבי ביוזמה של הרמב"ם היומי, נדפס במהדורה חדשה, בשנת תשע"ז בשלושה כרכים.[2]
- תורת מנחם - הדרנים על הרמב"ם והש"ס, הוא הדרן שאמר הרבי מלובביץ' בין השנים תש"ם-תש"ן, נדפס במהדורה חדשה בשנת תשע"ז.
- ממעייני הישועה, שיחות שאמר הרבי בלילות חג הסוכות במשך השנים, תשמ"ט.
- תורת מנחם - רשימות היומן, יומן שרשם לעצמו הרבי מלובביץ' אודות הנהגות וסיפורים מאדמו"רי חב"ד והחסידים שלהם, אותם שמע בעיקר מחותנו רבי יוסף יצחק שניאורסון, תשס"ו.
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של ועד הנחות בלה"ק
- 280 טון נייר, 60 כרכים: הדפסת תורת הרבי מליובאוויטש, באתר כיכר השבת, 11.09.2017
הערות שוליים
- ^ נחנכו המשרדים החדשים של ועד הנחות בלה"ק אתר col תמטז תשס"ז.
- ^ אחרי 30 שנה: תורתו של הרבי על הרמב"ם במהדורה חדשה אתר שטורעם טבת תשע"ז.