טחינת אל ארז
נתונים כלליים | |
---|---|
סוג | חברה פרטית |
מייסדים | אסעד זהר |
מיקום המטה | אזור תעשייה שגיא 2000 |
ענפי תעשייה | מזון |
מוצרים עיקריים | טחינה |
מנכ"ל | ג'וליה זהר |
עובדים | 40 |
אגס ירוק מסחר ושירותים בע"מ היא חברה פרטית המייצרת טחינה גולמית וחלווה תחת המותג טחינת אל-ארז (طحينة الارز, מערבית: טחינת הארז). מפעלי החברה ממוקמים באזור תעשייה שגיא 2000 שבעמק יזרעאל. מחזור החברה השנתי הוא 50 מיליון ש"ח, והיא בעלת נתח שוק של כ-18%.[1]
היסטוריה
בשנות ה-80 הקים אסעד זהר מפעל לייצור מנועים וגנרטורים בנצרת. בשנת 1990, לאחר שרכש ציוד ממפעל שנסגר, הוסב המפעל לייצור טחינה, והמותג קיבל את שמו מעץ הארז שבחצר המשפחה.[2] בשנת 1992 הוקמה חברת אגס ירוק מסחר ושירותים בע"מ.
ב-2003, לאחר פטירתו של אסעד, מונתה אשתו ג'וליה זהר למנהלת המפעל. תחת ניהולה התפתח המפעל ונתח השוק שלו בתחום הטחינה גדל. תוצרת המפעל משווקת בישראל, ומשנת 2005 גם בעולם ובעיקר בארצות הברית, כאשר שיעור הייצוא מכלל הפעילות מגיע ל-30%.[3]
גרעיני השומשום מיובאים מאתיופיה ושיטת הייצור היא מסורתית בת 14 שלבים כאשר בתהליך נעשה שימוש באידוי (מה שמונע את שינוי צבע הטחינה) וטחינה באבני ריחיים. המותג זכה במקום הראשון באיכות המוצר בתוכנית "כלבוטק" בשנת 2013.[4]
בשנת 2015 עבר המפעל, שמעסיק כ-40 עובדים, מנצרת לאזור תעשייה שגיא 2000. בשנת 2019 מונה יוסף, בנה של ג'וליה, למנהל חברת הבת "אל ארז US" שהוקמה בארצות הברית.[1] החברה משווקת בארצות הברית את המותג בשם "Julia's Tahini".
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של טחינת אל ארז
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 נווית זומר, לא רק חומוס: טחינה אל ארז רוצה לכבוש את ארה"ב, באתר ynet, 5 בנובמבר 2019
- ^ נחשו מי קיבלה את התואר "הקוויאר של המזרח התיכון"?, באתר גלובס, 13 באפריל 2019
- ^ אורי לוונטר, כשעל השולחן מונחים 12.5 מיליארד דולר, אין הרבה חברות שמוכנות לוותר על שוק האוכל הכשר בארה"ב, באתר גלובס, 21 בנובמבר 2008
- ^ שרון סער, עוגיות טחינה – מתכון בהשראתה של אשה מיוחדת ומדהימה, ג’וליה זאהר, באתר "סלונה", 27 ביוני 2013
30716166טחינת אל ארז