טוץ'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

טוץ' (totch) - מאכל העשוי מתפוחי אדמה מגורדים, לא מבושלים וביצים, המקובל בקרב יהודי בוקובינה וגליציה.

הטוץ' נעשה במספר גרסאות. הגרסה הפשוטה למעשה זהה ללביבות תפוחי אדמה (לטקעס), או לביבה אחת גדולה המטוגנת במחבת. הגרסה החגיגית מכילה בדרך כלל את אותו המרכיבים כולל שמרים וקמח ומוכנת כמעין פשטידה (קיגל). ניתן להכין את הטוץ' על הכיריים במחבת, סיר או סיר פלא[1] או באפייה בתנור אפייה[2].

המאכל שימש כמאכל חג בחנוכה בשל המנהג לאכול מאכלים מטוגנים[3] ושימש כמאכל לפסח, בשל הכנתו ללא חמץ[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.