טוץ'
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
טוץ' (totch) - מאכל העשוי מתפוחי אדמה מגורדים, לא מבושלים וביצים, המקובל בקרב יהודי בוקובינה וגליציה.
הטוץ' נעשה במספר גרסאות. הגרסה הפשוטה למעשה זהה ללביבות תפוחי אדמה (לטקעס), או לביבה אחת גדולה המטוגנת במחבת. הגרסה החגיגית מכילה בדרך כלל את אותו המרכיבים כולל שמרים וקמח ומוכנת כמעין פשטידה (קיגל). ניתן להכין את הטוץ' על הכיריים במחבת, סיר או סיר פלא[1] או באפייה בתנור אפייה[2].
המאכל שימש כמאכל חג בחנוכה בשל המנהג לאכול מאכלים מטוגנים[3] ושימש כמאכל לפסח, בשל הכנתו ללא חמץ[4].
ראו גם
קישורים חיצוניים
- Cookbook for Epicurean Tastes. New cookbook delivers Bukovinian fares, pays tribute to ethnic cuisine באתר prweb.com, איזכור של המאכל בספר מתכונים בוקובניים
- שני מתכוני Rop-Totch מפורומים של תרבות צוענית: (בצרפתית) (הקישור השני כולל תמונה)
הערות שוליים
- ^ טוץ' - פשטידת תפוחי אדמה רומנית, באתר מתכונים.נט
- ^ פשטידת תפוחי אדמה עם שמרים (טוץ'), באתר טעמים
- ^ קיגל תפו"א לחנוכה של יוצאי בוקובינה - טוץ', פורום מטעמים
- ^ פשטידת תפוחי אדמה מבוקובינה (טוץ') לפסח, אתר "חביבה על הצלחת"