טולומבה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טולומבה
Tulumba
Тулумби.jpg
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה פושר

טולומבהטורקית: Tulumba; ביוונית: τουλούμπα; באזרית: Ballıbadı) הוא קינוח העשוי מרצועות של בלילה מתוקה המטוגנת בשמן עמוק ונפוץ בטורקיה, יוון והמזרח התיכון.

הקינוח מורכב מבצק רבוך המטוגן בשמן עמוק וספוג בסירופ מתוק העשוי מסוכר, מי ורדים, גרידת לימון או דבש.

קינוח הטולומבה דומה במרקמו לזלאביה וצ'ורוס ובמטבח האזרי נקרא הקינוח באמיה (Bamiyə).

נהוג להגיש את הקינוח בתקופת הרמדאן, כאוכל רחוב, אך בעיקר בחתונות, פסטיבלים ובאירועים דתיים כשהוא חם ובליווי תה או קפה טורקי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טולומבה בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0