טא-נהסי קואטס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף טא-נהאסי קואוטס)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תבנית אישיות תקשורת ריקה טא-נהאסי קואוטסאנגלית: Ta-Nehisi Coates; נולד ב-30 בספטמבר 1975) הוא עיתונאי, בלוגר, סופר, וקומיקסאי אפרו-אמריקאי.

ביוגרפיה

קואוטס נולד וגדל במערב בולטימור שבמרילנד. אביו פול היה חבר בתנועת הפנתרים השחורים ומייסד הוצאת הספרים בלאק קלאסיק פרס שמתמחה בספרות אפרו-אמריקאית. אמו שריל הייתה מורה. ב-1993 החל ללמוד ספרות אנגלית ואמריקאית באוניברסיטת הווארד בוושינגטון אך לא סיים את התואר.

קואוטס החל לעבוד כעיתונאי ב-Washington City Paper ולאחר מכן עבד בפילדלפיה ויקלי, בוילג' ווייס ובטיים, מכל משרות אלו פוטר.[1] בשנת 2008 פרסם את המאמר "This Is How We Lost to the White Man" במגזין The Atlantic, לאחר שקודם לכן נדחה פרסומו על ידי הטיים. במאמר ביקר קואוטס את ביל קוסבי על שמרנותו וגישתו כלפי הקהילה השחורה.[2] המאמר זכה להצלחה וקואוטס קיבל מהמגזין במה בדמות בלוג העוסק בנושאי תרבות פופולרית ונושאים הקשורים לקהילה האמריקאית-אפריקאית. כמו כן מונה לעורך בכיר ולכתב ראשי במגזין. במהדורת יוני 2014 פרסם המגזין בכתבת השער את המאמר פרי עטו של קואוטס "The Case for Reparations" עליו עבד במשך קרוב לשנתיים.[3] במאמר שטח קואטס את דעתו באשר לגזענות המובנת בארצות הברית וטען כי על הממשל האמריקאי להעניק שילומים לקהילה השחורה. את ההתנגדויות לרעיון השווה קואוטס להתנגדויות בישראל ובגרמניה להסכם השילומים.[4]

במקביל לכתיבתו באטלנטיק כותב קואוטס מאמרי אורח בהניו יורק טיימס בוושינגטון פוסט ובעיתונים נוספים.

קואוטס כתב עבור חברת מארוול קומיקס את הסדרה החדשה של עלילות "הפנתר השחור" תחת השם "A Nation Under Our Feet", ששואבת השראתה מספרו של סטיבן האן על מאבקם הפוליטי של השחורים בארצות הברית.[5][6] חוברת ראשונה בסדרה, באיורו של בריאן סטלפריז, התפרסמה באפריל 2016.

בשנים 2012 - 2014 שימש פרופסור אורח במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס וב-2014 היה עמית בבית הספר לעיתונאות של אוניברסיטת העיר ניו יורק. ב-2015 נבחר לעמית מקארתור.[7]

קואוטס הוא אתאיסט, מתגורר בהארלם שבניו יורק, נשוי ואב לבן.

ספריו

קואטס הוא מחברם של חמישה ספרים:

  • Asphalt Sketches, ספר שירה שפורסם ב-1999.
  • The Beautiful Struggle: A Father, Two Sons, and an Unlikely Road to Manhood - הספר פורסם ב-2008 ועוסק בילדותו של קואטס ובאביו
  • בין העולם וביני (באנגלית: Between the World and Me)- הספר יצא לאור ב-2015 ושאב השראתו מספרו של ג'יימס בולדווין "The Fire Next Time". בדומה לספרו של בולדווין הספר כתוב כמכתב. הוא פונה לבנו של המחבר ועוסק בענייני החברה האמריקאית ויחסה לקהילה השחורה.[8] עם פרסומו דורג במקום הראשון ברשימת רבי-המכר של הניו יורק טיימס.[9] הספר זיכה את קואוטס בפרס הספר הלאומי.[10] הספר תורגם לעברית על ידי זהר אלמקייס ויצא לאור בעברית ב-2018 בהוצאת הקיבוץ המאוחד, "קו אדום דק".
  • שמונה שנים שלטנו (We Were Eight Years in Power) - אוסף מאמרים שפרסם באטלנטיק במהלך שנות כהונתו של נשיא ארצות הברית ברק אובמה. הספר יצא לאור ב-2017. הספר יצא לאור בעברית ב-2020 בהוצאת הקיבוץ המאוחד.
  • The Water Dancer ("רקדן המים"), הרומן העלילתי הראשון של קואוטס, שיצא לאור בשנת 2019. סיפור דמיוני על גיבור-על בשם חירם ווקר, המתרחש בתקופת העבדות בארצות הברית. ווקר אינו יכול לזכור את אמו, אך הוא בעל זיכרון צילומי ובעל יכולת מיוחדת להעביר אנשים ממקום למקום דרך נתיבי מים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טא-נהסי קואטס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Fear of a Black Pundit: Ta-Nehisi Coates raises his voice in American media, אובזרבר, 5 במרץ 2013
  2. ^ ‘This Is How We Lost to the White Man’, המאמר באתר האטלנטיק
  3. ^ The Case for Reparations, ריאיון עם קואוטס באתר האטלנטיק, 12 ביוני 2014
  4. ^ The Case for Reparations, המאמר באתר האטלנטיק
  5. ^ Ta-Nehisi Coates Is Writing the ‘Black Panther’ Comic for Marvel, אתר גרנטלנד, 23 בספטמבר 2015
  6. ^ Ta-Nehisi Coates to Write Black Panther Comic for Marvel, הניו יורק טיימס, 22 בספטמבר 2015
  7. ^ טה-נהיסי קואטס באתר קרן מקארתור
  8. ^ ביקורת על הספר באתר הניו יורק טיימס, 17 באוגוסט 2015
  9. ^ HARDCOVER NONFICTION, אתר הניו יורק טיימס, 2 באוגוסט 2015
  10. ^ טה-נהסי קואוטס באתר הפרס
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
טא-נהסי קואטס30334858