חנה רדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חנה רדו
לידה 14 ביוני 1959 (גיל: 64)
כרכור, ישראל
מדינה ישראל
מקום מגורים תל אביב, ישראל
ידועה בשל מקימת מקאן ואלי
מקצוע אשת עסקים
תפקיד סמנכ"לית מקאן תל אביב
בן זוג רוני רדו

חנה רדו (נולדה ב-14 ביוני 1959) היא יזמת עסקית וחברתית, יו"ר ומייסדת העסקים החברתיים: סופרסונס[1]- מיזם לשוויון חברתי בנקודות ההשפעה, מדבר תשעשרה במצפה רמון, לב תשעשרה בצפת, ספרינג וואלי בעמק המעיינות ונגב תשעשרה בנגב המערבי. בעברה שימשה כ CFO כ COO וכמשנה ליו"ר בקבוצת מקאן תל אביב והקימה את מקאן וואלי במצפה רמון מיד לאחר המחאה החברתית בישראל 2011.

ביוגרפיה

רדו נולדה וגדלה בכרכור כבת בכורה להורים ניצולי שואה, במשפחה של שבעה ילדים שבהם שלישיית אחים. היא למדה בבית הספר החקלאי בפרדס חנה ובילדותה ובנעוריה עסקה בעבודות חקלאיות אלו במקביל ללימודים ולעזרה בעבודות הבית.[2]

במהלך שירותה הצבאי מילאה תפקידים שונים, הצטיינה בקורס מפקדות ובקורס קצינות, ובתפקידה האחרון הייתה מפקדת מחלקה בקורס קצינות. השתחררה מצה"ל בדרגת סגן.

לאחר סיום שירותה הצבאי רדו עשתה תואר BSc בביולוגיה ותעודת הוראה באוניברסיטת תל אביב. היא עבדה כמורה ובמקביל למדה תכנות. לאחר מכן עשתה תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון, גם הוא באוניברסיטת תל אביב. בשנת 1988 הקימה רדו עם סמי הירס את מיסטר אייס, המפעל הראשון ליצירת קוביות קרח בארץ, ובשנת 2000 ניהלה רדו את יישום ה סאפ בשטראוס, היישום השני בארץ לתוכנת ה- ERP הנפוצה.

בשנת 2012 יזמה וייסדה את מקאן וואלי, סוכנות לניו מדיה במצפה רמון מתוך מחשבה על יצירת מקומות תעסוקה בפריפריה: ”לאחר המחאה החברתית ב-2011 הבנתי שצריך לעשות משהו כדי לבנות לדורות הבאים מדינה עם עוד אפשרויות ולזה חיברתי את אהבתי הגדולה למצפה רמון”[3]

רדו מובילה ומשקיעה במדבר 19, מדבר תשעשרה – מצפה רמון. חברה שהוקמה באפריל, 2016, ואשר מעניקה שירותי אדמיניסטרציה, הכוללים שירות לקוחות בתמיכה מרחוק, מזכירות אישית, טלמיטינג, אישורי הגעה, תמיכה טכנית. נכון בחברה שמעניקה שירותים ל-60 לקוחות בכל הארץ, עובדות 27 נשים. 50% מהן עובדות למעלה משנתיים ו- 13 נשים "נשואות לצה"ל".על פי העובדות במדבר 19, מקום התעסוקה הזה שינה את חייהן וחיי משפחותיהן.[4]

באפריל 2014 נחקרה רדו יחד עם אחיה, אריה צ'צקס, בחשד לשימוש במידע פנים של חברת קומפיוג'ן. השניים נחקרו ושוחררו בתנאים מגבילים. במאי 2016 הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד צמד האחים. ח'אלד כבוב גזר במרץ 2017 את דינו של צ'צקס לעבודות שירות. השופט ח'אלד כבוב הטיל עליה ביצוע של 250 שעות לטובת הציבור והחליט להימנע מלהרשיעה, תוך שהוא מסתמך, בין היתר, על פועלה החברתי, ועל המלצת שירות המבחן שקבע כי הרשעתה של רדו תביא לפגיעה במקור פרנסתה, בשל הנוהג בחברות אמריקאיות לפיו מנהל שהורשע בעבירות ניירות ערך מחויב לפרוש מעבודתו.

על הסיבות שהובילו אותו להחלטה כתב כבוב: "נסיבותיה האישיות חריגות ויוצאות דופן של הנאשמת שבפני. פועלה החברתי, תרומתה לחיזוק הפריפריה במדינת ישראל, התגייסותה המוחלטת לטובת אינטרסים חברתיים... הגדרת הנאשמת כמנהיגה, מובילה וסוחפת אנשים שמדביקה אותם בעשייה ובחזונה יחד עם גיבוי של מקאן אריקסון היא הגדרה שיוחסה לה על ידי כל אותם עדי אופי שהעידו בפניי". לבסוף, הוא סיכם כי האיזון הראוי במקרה זה בין האינטרס האישי של רדו לציבורי מצדיק הימנעות מהרשעה. "עניינה של הנאשמת הוא אכן חריג ויוצא דופן שמצדיק שימוש בסמכות בית המשפט להימנע מהרשעת הנאשמת חרף הודאתה בביצוע עבירה של שימוש במידע פנים"[5]

בשנת 2017 רדו הובילה את הקמת ספרינג וואלי, מרחב עבודה למקצועות הנותנים פתרונות דיגיטליים בעמק המעיינות,[6] במטרה לייצר מקומות תעסוקה באזור.

בפברואר 2018 הובילה רדו את הקמת לב 19 תשעשרה, חברה המעניקה שירותי ראיית חשבון, הנהלת חשבונות, חשבות שכר, גבייה, תזרים מזומנים ועוד. 18 חדשים מהקמתה החברה סיפקה תעסוקה ל-21 עובדות. עבור כחצי מהעובדות, לב תשעשרה מהווה את מקום העבודה הראשון שלהן, כתוצאה ממיעוט הזדמנויות תעסוקה באזור.

רדו חברה למשרד לנגב והגליל ולראשי מועצות, כדי להקים 6 מיזמי תשהעשרה במסגרת נגב תשעשרה אשר יעסיקו כ־300 עובדים, כולל מרכזי התמחויות בשיווק דיגיטלי ואדמיניסטרציה לעסקים גדולים.

את בעלה רוני, דוקטור לזואולוגיה, הכירה רדו אחרי הצבא, כשעבדה בספארי,[2] להם שלושה ילדים.[3] רדו כתבה ספר על אביה דוד צ'צ'קס אקסלברד ושמו "ארבעה מעגלי חיים".

קידום ייצוג נשי

רדו משמשת כיום כנשיאת סופרסונס ופועלת רבות ליצירת שוויון מגדרי ולחיזוק מעמד האישה בישראל ובעולם. רדו חותרת ליצירת נוכחות נשית שוויונית ומאוזנת בצמתי השפעה והחלטה בישראל בדירקטוריונים, במינויים ממשלתיים, בכנסים ובתהליכי קבלת החלטות במשק ובחברה.

רדו מרצה ומשתתפת בפאנלים שונים בנושאי ציונות חברתית, יזמות ושוויון מגדרי ומרצה ב-TED נשים החל משנת 2013.[6]

ביולי 2018 מחתה רדו על כך שלכנס שאורגן על ידי העיתון כלכליסט הוזמנו "מאה אחוז גברים". בתגובה, טענו בכלכליסט כי רדו מנסה לבצע "תרגילי יחצנות עלובים לעצמה ולעסק שלה", נוסח התגובה של כלכליסט עורר ביקורת רבה בקרב הציבור. כיממה לאחר מכן, ולאחר מאות תגובות שליליות נגד כלכליסט ברשתות החברתיות, פרסם העיתון התנצלות.[7]

בדצמבר 2018 השתתפה רדו בפאנל "כמה עולה שוויון" במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס.

יש שמגדירים אותה כ"אישה החזקה של עולם הפרסום הישראלי" כאשר במהלך שנות פעילותה הרבות בתחום היא עסקה בעיקר בתחומים שמאחורי הקלעים. בין היתר החלה רדו לחקור נתונים המראים ייצוג נשים נמוך עד בלתי קיים במרחב הציבורי. רדו: "התעמקתי בנתונים ונפתחו לי העיניים. הסכר נפרץ. רק עשרה אחוזים מהמנכ"לים בבתי חולים הם נשים, יש שלוש נשים בממשלה של 22 שרים. השכר של נשים נמוך ב־30 אחוז משכר של גברים באותה המשרה. מתוך 150 מקבלי השכר הגבוה בהיי־טק, ישנן רק שלוש נשים. נתונים כאלה גומרים אותי. אני לא מצליחה לישון בלילה".[2] מיזם פרסונה שהקימה הפך למאגר מידע של דוברות בכל התחומים המונה כיום מעל 500 נשים. ג'ון קרני, ראש מחלקת הדיגיטל של מקאן באירופה, פנה לרדו כדי לייסד פרסונה עולמית, בשלב הראשון באירופה, במזרח התיכון ובאפריקה.[2]

מקאן וואלי במצפה רמון מבט מהחזית

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חנה רדו בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0