חלגור'אן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חלגור'אן

חלגור'אןאדיגית: Хьалжъогъуанэ) הוא מאפה מהמטבח הצ'רקסי שבתוכו יש תמרים ואוכלים אותו לרוב כקינוח.

הבצק מכיל מרגרינה, קמח, אשל ושמרים אחרי ששמים את הכל בקערה לשים וממתינים שעה-שעתיים להתפחה.

לאחר ההתפחה מגולגל הבצק לצינור בעובי אצבע, ומחובר לצורת עיגול (בדומה לבייגלה). הבצק ממולא תמרים ונאפה בתנור צ'רקסי (ח'לור' ר'ז'אל').

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.