חיים גנז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חיים גנז
ענף מדעי פילוסופיה פוליטית
תרומות עיקריות
חקר הפילוסופיה של המוסר, המדינה והמשפט

חיים גַנז (Gans; נולד ב-1948) הוא פרופסור אמריטוס בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב ומן הפילוסופים הפוליטיים הבולטים של ישראל[1]. מחקריו עוסקים בפילוסופיה של המוסר, של המדינה ושל המשפט.

ביוגרפיה

חיים גנז נולד בתל אביב, גדל בה ומתגורר בה. סיים לימודי התואר הראשון שלו במשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, והשלים לימודים לתואר בוגר ומוסמך בפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב, הוא כתב עבודת דוקטור באוניברסיטת אוקספורד, בהנחיית שניים מהפילוסופים החשובים ביותר בפילוסופיית המשפט והמדינה של המאה העשרים, רונלד דבורקין ויוסף רז.

ב-1981 הצטרף כחבר סגל לפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. מחקריו עד אמצע שנות התשעים עסקו בשאלות עיוניות של תורת המשפט, בחובת הציות לחוק ובניתוח פילוסופי של בעיות ציבור ישראליות. מאז עסק בעיקר בשאלות מוסר מדיני הנוגעות ללאומיות בכלל וללאומיות היהודית בפרט.

בשנת 2012 זכה בפרס חשין למצוינות אקדמית במשפט,[2], בפרס לנדאו למדעים ולמחקר, בתחום מדע המדינה ויחסים בינלאומיים,[3] ובפרס בהט לשנת 2011. גנז הוא זוכה פרס שניצר לשנים 2016-2017 של האגודה האמריקאית למדעי היהדות בקטגוריית פילוסופיה ומחשבה יהודית[4].

בבחירות לכנסת הארבע עשרה הוצב במקום ה-95 ברשימת מרצ.

ספריו

גנז פרסם מספר ספרים:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חיים גנז בוויקישיתוף

מכּתביו:

על כתביו:

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30710970חיים גנז