חג'ראפס ופסטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

חג'ראפס ופסטה (Хьэджгъэпсырэ П1аст1эрэ) הוא מאכל בשר עוף מסורתי מהמטבח הצ'רקסי.

המאכל נאכל באירועים מיוחדים וחגיגיים כגון:

  • לאחר הולדת תינוק, כאשר היולדת חוזרת לביתה, אז כל המשפחה מתאספת ואוכלים יחד חג'ראפס ופסטה.
  • כשתינוק מתחיל ללכת ועושים לו טקס חלג'וראן, אז כל המשפחה והאורחים שעזרו בהכנת החלג'וראן אוכלים ביחד חג'ראפס ופסטה.
  • בחגים בשעות הצהריים, כל המשפחה מתאספת ואוכלת חג'ראפס ופסטה.

בין היתר מכינים את המאכל בארוחות משפחתיות, בסופי שבוע וביום יום.

אופן ההכנה

חג'ראפס ופסטה הוא מאכל עשיר במרכיבים ושני המרכיבים העיקריים הם: עוף, בצל ותבלינים. לרוב מכינים כתוספת לחג'ראפס ופסטה, עוף מטוגן אפוי וגם מוסיפים סלט ירקות.

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.