זיטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
זיטי
מאכלים
מוצא איטליה
מרכיבים עיקריים קמח דורום, מים

זיטי היא סוג של פסטה שמקורה בקמפניה. היא מעוצבת כצינור רחב וארוך, באורך כ-25 סנטימטרים. לפני הבישול, לשבור את הפסטה לחתיכות קטנות יותר. זיטי דומה לבוקטיני אך היא עבה יותר[1].

זיטי ממולאת ונאפית לעיתים קרובות, כאשר פנה, פסטה צינורית נוספת אך כזו שקצרה יותר, נאכלת עם רוטב או משומשת בסלטי פסטה.

זיטי בארצות הברית מקושרת לרוב למאכל האיטלקי-אמריקאי של זיטי אפויה (אנ'), למרות שמשתמשים בה גם בפסטה אלה נורמה.

בסיציליה, הזיטי מוגשת באופן מסורתי בסעודת חתונה. מקור המילה זיטי, Ziti, היא צורת הרבים של המילה zito, שפירושה "כלה" או "חתן" בדיאלקט סיציליאני[2].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זיטי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Jacqui, Ziti and Zitoni Pasta, The Pasta Project, ‏2017-08-03 (באנגלית בריטית)
  2. ^ Oretta Zanini De Vita, Encyclopedia of pasta, Berkeley, Calif. : University of California Press, 2009, מסת"ב 978-0-520-94471-8
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

זיטי35365614Q3379588