בוקטיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בוקטיני
Bucatini.jpg

בוקטיניאיטלקית: Bucatini) הוא פסטה צינורית בדומה לספגטי, אך עבה ממנו. מקור השם באיטלקית: בוקו (buco) פירושו חלול, ובוקטו (bucato) - מחורר.

בוקטיני נפוץ באיטליה ברחבי לאציו, בעיקר ברומא. והוא עשוי קמח חיטת דורום (שידועה בהיותה קשה) ומים. אורכו 25–30 ס"מ וקוטרו 3 מ"מ. זמן הבישול הממוצע הוא תשע דקות. במטבח האיטלקי הוא מוגש עם רוטב חמאה, או פאנצ'טה (Pancetta), ירקות, גבינה, ביצים, אנשובי או סרדינים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בוקטיני בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0