ויקון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

וִיקוֹן (Vecon) הוא ציר שמקורו במטבח הבריטי, העשוי מירקות מרוכזים. צבעו שחור והוא מלוח ומרוכז מאוד. הוא משמש כממרח על לחם אך גם כתחליף לתיבול של מרקים, תבשילים, פסטות ועוד, ואפילו להכנת משקה מתאבן.

הויקון פופולרי בקרב צמחונים וטבעונים בזכות היותו מועשר במספר ויטמינים ויסודות הנדירים בדיאטות צמחוניות, כמו ברזל וויטמין B12.[דרוש מקור]

ממרח ויקון מופיע בגרסאות שונות ומכיל לרוב בצל, שום, עלי סלרי, פטרוזיליה, עגבניות, גזר, תרד, שורש סלרי, חזרת הגינה, אצת ים, פפריקה, ממרח שמרים, ויטמינים ומינרלים ומרכיבים נוספים.

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.