וופר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
וופר
וופר עם משקה וצ'יפס

וופראנגלית: Whopper) הוא כריך המבורגר, שנמכר על ידי רשת המזון המהיר הבינלאומית ברגר קינג והזכיינית האוסטרלית שלה "Hungry Jack's" (אנ'). זהו אחד ממוצרי הדגל של החברה.

הוופר הומצא במקור על ידי מייסדי רשת בורגר קינג, היזמים האמריקנים ג'יימס מקלמור (אנ') ודייוויד אדגרטון (אנ') בשנת 1957, והחל להימכר לראשונה בארצות הברית עוד באותה השנה בעבור 37 סנט. כיום המחיר של הוופר בארצות הברית נע בין 99 סנט (במהלך תקופה של מבצעים) ל-2.49 דולר ומעלה (בהתאם למיקום הסניף).

לאורך השנים עבר הוופר מספר שינויים קלים, ובהם שינוי גודל המנה וסוג הלחמנייה.

רכיבים ואופן ההכנה

המרכיבים של הוופר כוללים פרוסת בשר בקר טחון במשקל 113.4 גרם צלוי על הגריל, לחמנייה קלויה עם זרעי שומשום, שתי פרוסות עגבנייה, ארבעה פרוסות מלפפון חמוץ, שלוש פרוסות בצל, חסה, מיונז, וקטשופ. במסעדות מסוימות של הרשת מחוץ לישראל ניתן גם לבקש תוספת גבינה או בייקון על ההמבורגר.

נתח הבשר הטחון נצלה על להבה פתוחה. על פי התקנות של החברה הבשר נצלה תמיד באופן מיידי לאחר שההזמנה מבוצעת.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא וופר בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31265082וופר