השריפים של לונדון
שני שריפים נבחרים מדי שנה לסיטי של לונדון על ידי חברות הליבריינס של שושלת העיר. לנושאי המשרה ההיסטוריים היו אחריות שיפוטית חשובה. הם השתתפו בשופטי בית הדין הפלילי המרכזי, אולד ביילי, מאז תפקידה המקורי כבית המשפט לעיר ומידלסקס.
עם זאת בימינו לשריפים חובות סמליות בלבד.
במהלך שנות שירותם, השריפים מתגוררים באולד ביילי, בית הדין הפלילי המרכזי, כך שאחד מהם תמיד יכול להיות נציג בחבר השופטים. בבית המשפט מספר 1 הכיסאות הראשיים על הספסל שמורים לשימושם של לורד ראש העיר, כשחרב העיר תלויה מאחורי הספסל. זה הוא מנהג בלתי משתנה שראש עיריית לונדון בוודאי שימש בעבר כשריף.
על פי "מנהג של שימוש בימי קדם בעיר",[1] שני השריפים נבחרים באולם כל קיץ בהסכמת כלל הליברמנים, אלא אם כן נדרשת הצבעה מהקומה תוך ארבעה עשר יום. הקצינים החוזרים באולם המשותף הם מקליט לונדון (השופט הבכיר של "ביילי הזקנה") והשריפים היוצאים. השריפים הנוכחיים הם פרופ' אלדר פרופסור מיכאל מיינלי ומר כריסטופר הייוורד.[2]
תחום השיפוט של הנבחרים מהמאה ה-7 (למעט 1067 עד 1132) משתרע על הקילומטר המרובע של העיר לונדון. היווצרותו האחרונה של תפקיד השריף הגבוה מלונדון רבתי מכסה אזורים רבים מלונדון רבתי, המאגדת כיום חלקים מכמה מחוזות ישנים, ובמיוחד מידלסקס.
תולדות המשרד
תואר השריף, או 'שרוול הפלך', התפתח בתקופה האנגלו-סקסית של ההיסטוריה האנגלית. ה'שרוול' היה נציג המלך בעיר, עיירה או פלך, אשר היה אחראי לגביית מיסים ואכיפת החוק באזור.[3] לשריפים היו גם חובות שיפוטיות בבתי המשפט בעיר.
עד שנת 1130 מונו השריפים ישירות על ידי המלך. אך כשהעיר לונדון השיגה מידה של שלטון עצמי באמצעות אמנת שהוענקה על ידי הנרי הראשון, כולל הזכות לבחור שריף משלה, זכות שאושרה באמנת 1141 על ידי המלך סטיבן. על פי אמנתו של הנרי, השריפים של לונדון השיגו גם את השיפוט על המחוז השכן מידלסקס, תוך שילמו 300 ליש"ט לשנה לכתר עבור הפריבילגיה.[4] זה לא הפך את המחוז לתלות של העיר, אלא מאותה תקופה נראו העיר לונדון ומידלסקס כאזור מנהלי אחד.[5]
בשנת 1189,[6] נבחר מדי שנה ראש העיר הוצג בתור שופט ראשי עבור הסיטי של לונדון (בנוסח ערים אירופאיות בחלק מהזמן כמו רואן ולייז'); שינוי זה אושר מחדש על ידי אמנה שהוענק על ידי המלך ג'ון בשנת 1215. מכיוון שכך, השריפים הועברו לתפקיד פחות בכיר בניהול העיר, והפכו לכפופים לראש העיר. ראש העיר (לימים הלורד ראש העיר של לונדון) כיהן בדרך כלל כשריף לפני שהיה ראש עירייה, ובשנת 1385 קבעה המועצה המשותפת של לונדון כי כל ראש עיריית לורד לעתיד היה צריך "להיות בעבר שריף כדי שיוכל להישפט בנוגע לממשלו. ושפע לפני שהוא משיג את האחוזה לראשות העיר"; מסורת זו נמשכת עד היום.
בשנת 1889 הוגבלה סמכות השיפוט של השריפים לעיר. חוק השלטון המקומי, 1888, הקים משרד חדש של השריף הגבוה של מידלסקס, שמונה באותה צורה של מחוזות אנגלים וולשיים אחרים. במקביל, נכללו החלקים המאוכלסים ביותר במידלסקס במחוז לונדון החדש, שהיה לו שריף גבוה משלה.[7]
רשימת השריפים של לונדון
ראו גם
עיינו גם בפורטל פורטל לונדון הוא שער לכל הערכים והנושאים אודות לונדון. בפורטל ניתן למצוא קישורים שימושיים לשלל הערכים העוסקים בלונדון על כל רבדיה: גאוגרפיה, היסטוריה, חברה, תרבות ועוד.
|
- מועצת לונדון רבתי
- מועצת מחוז לונדון
- משאל העם על רשות לונדון רבתי
- ראש עיריית לונדון
- האיגוד של לונדון
- הלורד ראש העיר של לונדון
- אספת לונדון
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
הערות שוליים
- ^ Howell et al., p. 191
- ^ "Election Results". City of London. אורכב מ-המקור ב-11 באוקטובר 2016. נבדק ב-28 בספטמבר 2018.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Bruce & Calder, p. 10.
- ^ "Charter granted by Henry I to London". Florilegium Urbanum. The ORB: On-line Reference Book for Medieval Studies. 18 באוגוסט 2001. נבדק ב-24 ביוני 2010.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Victoria County History. A history of the County of Middlesex. Vol. 2. pp. 15–60. Paragraph 12. נבדק ב-2 באפריל 2012.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ "Sheriffs and Aldermen". City of London Corporation. אורכב מ-המקור ב-13 ביוני 2011.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "The Local Government Bill". The Times. London. 17 במאי 1888. p. 8.
{{cite news}}
: (עזרה)
30918100השריפים של לונדון