הקבינט של קוריאה הצפונית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל קוריאה הצפונית
ערך זה הוא חלק מסדרת
ממשל ופוליטיקה של קוריאה הצפונית

הקבינט של קוריאה הצפונית הוא, בהתאם לחוקת קוריאה הצפונית, הרשות המבצעת במדינה, וכן הגוף הניהולי בממשלת קוריאה הצפונית.[1] 

היסטוריה

הקבינט, בראשותו של קים איל-סונג, במהלך ביקור במוסקבה1949

החל מהגרסה הראשונה של חוקת קוריאה הצפונית שאומצה ב-1948, סמכויות הרשות המבצעת, אשר במרבית מדינות העולם מוענקות לממשלה, הוענקו לקבינט של קוריאה הצפונית, בראשותו של קים איל-סונג, אבי האומה והמנהיג העליון של קוריאה הצפונית.

מינוי הקבינט

הקבינט ממונה ומחויב במתן דין וחשבון כלפי אספת העם העליונה, הרשות המחוקקת של קוריאה הצפונית. בשל העובדה שהמשטר בקוריאה הצפונית הוא משטר חד-מפלגתי, כל חברי הקבינט הם גם חברי מפלגת הפועלים של קוריאה, אשר שולטת במדינה מאז הקמתה. בתקופות בהן אספת העם העליונה מצויה בפגרה, הקבינט מחויב במתן דין וחשבון לישירות לנשיא האספה.

תפקידים וסמכויות 

הקבינט, אשר משמש כרשות המבצעת של קוריאה הצפונית, אחראי על יישום המדיניות הכלכלית של המשטר, כפי שנקבעת מטעם מפלגת הפועלים של קוריאה. עם זאת, הקבינט אינו אחראי על ענייני צבא וביטחון הלאומי, שכן נושאים אלו מצויים באחריותה של ועדת ההגנה הלאומית. משכך, ארגוניים משטרתיים ובטחוניים כדוגמת צבא העם הקוריאני, המשרד לביטחון העם ומחלקת ביטחון המדינה כפופים ישירות לוועדה, ואינם נדרשים במתן דין וחשבון לקבינט.

תפקידיו הרשמיים של הקבינט של קוריאה הצפונית הינם:

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ סעיף 123 לחוקת קוריאה הצפונית
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24038906הקבינט של קוריאה הצפונית