הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הבניין ע"ש רבין - הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית
בנין הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית

הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית של הטכניון בחיפה נוסדה בשנת 2002, מאיחוד של שתי פקולטות ותיקות בטכניון, הנדסה אזרחית והנדסה חקלאית. הפקולטה עוסקת בהכשרה של מהנדסים בתחום הנדסה אזרחית וסביבתית.

מבנה הפקולטה

הפקולטה מורכבת משלוש יחידות: הנדסת מבנים וניהול הבנייה, הנדסת סביבה מים וחקלאות, הנדסת תחבורה וגיאו-אינפורמציה. דיקאן הפקולטה הוא פרופ' עודד רבינוביץ'.

במסגרת הפקולטה פועלים גם ששה מרכזי מחקר:

פירוט המסלולים

  • מסלול הנדסת מבנים
  • מסלול הנדסת ניהול ובנייה
  • הנדסת משאבי מים וסביבה
  • הנדסת תחבורה
  • הנדסת הסביבה
  • הנדסת אזרחית - מערכות מיכון, חישה ובקרה (לשעבר מסלול "הנדסה חקלאית")
  • הנדסת מיפוי וגאו אינפורמציה

היסטוריה

בשנת 1970 הוחלט לפתוח לימודי הנדסה גיאודזית במסגרת הפקולטה להנדסה אזרחית[1].

הפקולטה להנדסה חקלאית

כבר בשנת 1937 נתנו בטכניון קורסים בהנדסה חקלאית[2].

בשנת 1953 הוקמה המחלקה להנדסה חקלאית, על ידי וולטר קליי לאודרמילק[3]. המחלקה קיימה לימודים של ארבע שנים, מהם שנה אחת בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. הלימודים במחלקה כללו ארבעה פרקים: כח ומיכון בכפר, קרקע ומים, חשמל בכפר ובנייני הכפר[4]. בשנת 1959 נקראה המחלקה להנדסה חקלאית על שמו של לאודרמילק[5]. בשנת 1972 יזם פרופ' דן זסלבסקי "מגמה קיבוצית" בפקולטה להנדסה חקלאית[6]. לאור הקיטון במספר הסטודנטים בפקולטה להנדסה חקלאית, היא נסגרה בשנת 2002 ומוזגה כיחידה בתוך המחלקה להנדסה אזרחית[7].

בניין

ביוני 1964 הונח אבן פינה למבנה הפקולטה להנדסה חקלאית בקריית הטכניון[8]. הבניין תוכנן במקור על ידי הארכיטקט לב, אך תוכנן מחדש בשנת 1965 על ידי פרופ' אבשלום טאו ובנייתו על פי התוכנית של האחרון הושלמה בשנת 1967. בשנים 1984–1985 הוסף לבניין תוספת על פני חזיתו המזרחית[9].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים