המרכז האקדמי למשפט ולעסקים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
מכללה אקדמית
תקופת הפעילות 1995–הווה (כ־29 שנים)
בעלי תפקידים
נשיא פרופ' יורם בלשר
סטודנטים
כלל הסטודנטים 4,000[1]
סטודנטים לתואר ראשון 4,000[1]
מיקום
מיקום רמת גן
http://www.clb.ac.il

המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן הוא מכללה אקדמית שאינה-מתוקצבת ללימודי משפטים, חשבונאות, מדעי המחשב, מערכות בריאות, פסיכולוגיה ומנהל עסקים.

נשיא המכללה כיום הוא פרופ' יורם בלשר, דיקנית בית הספר למשפטים היא פרופ' גילה שטופלר; דיקן הפקולטה למנהל עסקים הוא ד"ר שמואל (מולה) כהן, דיקן הפקולטה למנהל מערכות בריאות הוא פרופ' יורם בלשר; דיקן הפקולטה לפסיכולוגיה הוא פרופ' עמירם רביב; דיקן הפקולטה למדעי המחשב ולמערכות מידע הוא ד"ר אבי יוסיפוף וראש החוג לחשבונאות היא ד"ר רימונה פלס.

היסטוריה

לימודי המשפטים במסגרת המרכז האקדמי למשפט ולעסקים החלו בשנת 1995, מוסד אקדמי שנקרא אז המכללה האקדמית למשפטים. המכללה נוסדה על ידי פרופ' פנחס שיפמן ביוזמת סגל המורים של הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית. פרופ' שיפמן שימש כראש המוסד מיום הקמתו ועד שנת 2001, ובקדנציה שנייה משנת 2006 ועד שנת 2011. את פרופ' שיפמן החליף פרופ' דוד מנשרי מאוניברסיטת תל אביב משלבי הקמתו, כיהנה ניצה מזר כמנכ"ל המייסד של המכללה ולאחר פרישתה בשנת 2013, החליפה בתפקיד מנכ"ל המרכז אורי ליבר. בשנים האחרונות מכהן האלוף איתן בן אליהו (במיל) כיו"ר האספה הכללית של המכללה. המרכז האקדמי למשפט ולעסקים מוכר כמוסד להשכלה גבוהה מטעם המועצה להשכלה גבוהה מאז שנת הלימודים תשס"ט[2]. בית הספר למשפטים במוסד האקדמי מוציא לאור את כתב העת "עלי משפט" מאז חודש נובמבר 1999. בשנת 2008, הקים דוקטור שילה ליפשיץ את החוג לחשבונאות ועמד בראש החוג עד מותו בשנת 2010.

בחודש דצמבר 2011 נפתח המכון לאחריות תאגידית שפועל מטעם המרכז האקדמי למשפט ולעסקים.

במרכז שלוש חטיבות לזכויות אדם, למשפט פלילי וקרימינולוגיה ולמשפט מסחרי.

פקולטות המרכז

  • הפקולטה למשפטים - הכוללת שלוש חטיבות ההתמחות; החטיבה למשפט פלילי וקרימינולוגיה, החטיבה למשפט מסחרי והחטיבה לזכויות האדם[3].
  • הפקולטה למנהל עסקים - תוכנית הלימודים מושתתת על קורסים המשלבים בין התאוריה והמחקר לבין הפרקטיקה והניסיון הניהולי בשטח, ומבוססת על ניתוח אירועים מהתעשייה, דיון בסוגיות אקטואליות ופיתוח חשיבה עצמאית וביקורתית[4][5].
  • הפקולטה למדעי המחשב ומערכות מידע - לימודי תואר במדעי המחשב מעניקים לסטודנטים ידע נרחב בשפות תכנות, פיתוח, אלגוריתמים ומתמטיקה[6][7].
  • הפקולטה לפסיכולוגיה - הכוללת לימודים לתואר ראשון, הכוללים תשתית ידע המקיפה את ענפיה השונים של הפסיכולוגיה, ותואר שני באחד מתחומי הפסיכולוגיה: תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית, ותואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית[8].
  • הפקולטה למנהל מערכות בריאות - הכוללים בין היתר: ניהול טכנולוגיות רפואיות מתקדמות, ניהול בתעשייה, ניהול בסיעוד ניהול שירותים לזקנים, ניהול מחקרי קליניים, ניהול טיפול, מזכירות רפואית, ניהול וארגון שירותי בריאות במגזר הציבורי והפרטי ותכנון, ניהול וקביעת מדיניות בריאות[9][10].

נתונים

במרכז האקדמי למשפט ולעסקים לומדים בכל שנה כ-4,000 סטודנטים בממוצע[11].

הישגים בולטים

בחודש מרץ 2005 הגישה חטיבת זכויות האדם של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, על ידי מי שעמד בזמנו כמנהל החטיבה, עו"ד אביב וסרמן ועו"ד אפי מיכאלי, יחד עם גונדר בדימוס שלמה טוויזר, עתירה לבית המשפט העליון, לביטול תיקון מס' 28 לפקודת בתי הסוהר, תיקון שאפשר את הקמתו של בית סוהר בניהול פרטי. לצוות הייצוג הצטרפו לאחר הגשתה של העתירה גם עו"ד גלעד ברנע ועו"ד יעל ברדה. בפסק הדין, הקרוי בג"ץ הפרטת בתי הסוהר, שניתן ביום 19 בחודש נובמבר 2009, אסר בית המשפט העליון על הקמתו של בית הסוהר הפרטי, בהחלטה תקדימית.

על פועלו בעניין זה זכה המרכז בשנת 2010 בפרס גורני למשפט ציבורי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 לפי לוח 8 - סטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה באתר המועצה להשכלה גבוהה, נכון לשנת הלימודים ה'תש"ף (20192020)
  2. ^ מכינה קדם משפטית, באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  3. ^ לימודי משפטים באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  4. ^ הפקולטה למינהל עסקים באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  5. ^ תואר שני בבנקאות ושוק ההון באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  6. ^ תואר במדעי המחשב באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  7. ^ תואר במערכות מידע באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  8. ^ לימודי פסיכולוגיה באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  9. ^ לימודי מנהל מערכות בריאות באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  10. ^ תואר שני בניהול באתר המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  11. ^ המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, באתר המרכז
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0