המכללה הלאומית לשוטרים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המכללה הלאומית לשוטרים
סמל משטרתישראל
סמל משטרתישראל
Policesacademy2015.jpg
אקדמיה צבאית לאומית
מוטו • תרבות של מקצועיות •
תקופת הפעילות דצמבר 2014 – הווה (כ־9 שנים ו־20 שבועות)
בעלי תפקידים
נשיא תנ"צ כורש ברנור
מיקום
מיקום בית שמש, ישראל
https://www.police.gov.il/join/about-israel-police-academy
המכללה הלאומית לשוטרים, חזית
השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' (מימין), המפכ"ל יוחנן דנינו (משמאל) וראש אגף משאבי אנוש במשטרה ניצב ירון בארי בטקס חנוכת המכללה הלאומית לשוטרים
אנדרטת הזיכרון החדשה לחללי משטרת ישראל במכללה הלאומית לשוטרים

המכללה הלאומית לשוטרים היא האקדמיה הלאומית לשוטרים ומרכזת את פעילות ההדרכה וההכשרה במשטרת ישראל. המכללה נמצאת בשטח העיר בית שמש ונחנכה בסוף 2014.

היסטוריה

על מנת לאחד את מערך ההדרכה ולסנכרן את ההכשרות באופן אחיד ומקצועי הוחלט להקים את המכללה הלאומית לשוטרים. עד להקמת המרכז פעלו תחת מערך ההדרכה של המשטרה מעל ל-20 בתי ספר, שהיו פזורים ברחבי הארץ והיוו למעשה מרכזים מחוזיים, אגפיים וארציים ושתי מכללות – המרכז ללימודי משטרה בקריית אתא והמכללה לקצינים בכירים בנעורים (צפונית לנתניה).

התכנון החל בשנת 1992 ואבן הפינה הונחה בשנת 1996. לאחר הקפאת הפרויקט בשנת 2001 המשרד לביטחון הפנים, משטרת ישראל ומשרד האוצר פרסמו ב-2007 את המכרז להקמת והפעלת מרכז הדרכה חדש למשטרת ישראל. בינואר 2011 נבחרה זוכה במכרז: קבוצת 'פוליסיטי' המורכבת מהחברות שיכון ובינוי ו-G4S (חברת השמירה),[1], שגברה על קבוצת אפריקה ישראל ואלביט מערכות. המרכז כולו תוכנן על ידי משרד פיטלסון שילה יעקובסון אדריכלים בראשות האדריכל שמואל שילה. הזוכה במכרז מימנה חלק ניכר מעלויות הקמתו, בתמורה לחוזה לתפעול המרכז במשך 22 שנים, שבמהלכן תקבל תשלומים של כ-105 מיליון ש"ח לשנה בתוספת כ-30 מיליון ש"ח לשנה לכיסוי עלויות משתנות.

מרכז ההדרכה שהוקם בבית שמש משרת את כל יחידות משטרת ישראל, משתרע על פני שטח של 230 דונם שבהם כ-42,000 מ"ר בנוי, וכן מתקני אימונים מתקדמים, מטווחים, מתקני ספורט ועוד. עלויות הקמת המתחם, שהוקם על ידי סולל בונה, נאמדות בכ-600 מיליון ש"ח ועלויות הפרויקט כולו בכ-2 מיליארד ש"ח.[2]

במכללה נבנה גם מוזיאון המשטרה החדש בבית מורשת משטרת ישראל על שם רב ניצב יוסף נחמיאס ובו מוצג סיפורה של משטרת ישראל החל בארגוני השמירה ועד לתקופה הנוכחית. לידו הוקמה אנדרטה חדשה להנצחת חללי המשטרה מ-1948 עד ימינו וכן תיאטרון פתוח ובמה לאירועים.

המכללה נפתחה בסוף דצמבר 2014, מפקדה הראשון היה אלון אסור. מפקד המכללה הנוכחי הוא תנ"צ כורש ברנור.

שלב ב' של הפרויקט יכלול הקמת מתחם צמוד בגודל של כ-50 אלף מטר בנוי שישמש את משמר הגבול והיחידות המיוחדות של המשטרה. מתחם זה יתופעל גם הוא על ידי חברת פוליסיטי.

ב-2020, לכבוד יום העצמאות, ובעקבות הסגר שהוטל למניעת התפרצות נגיף הקורונה בישראל, אפשרה המכללה לבצע סיור וירטואלי בה באמצעות אתר האינטרנט של המשטרה[3].

מבנה המכללה

המכללה מספר מתקנים הכוללים בין היתר מתקני הדרכה ולימוד :

  • קריית אימונים - מבני קבע שונים המאפשרים הדרכה, אימון והכשרה
  • מוזיאון לתולדות המשטרה ואתר הנצחה ומורשת - פתוח לקהל הרחב ללא תשלום
  • מתחמי הדרכה ייחודיים - מתחמים להפעלת בעלי חיים, לחבלה ולזיהוי פלילי
  • קריית מטווחים- 9 מתחמי מטווחים
  • מתחמי סימולציה- סימולטור ירי משוכלל לשיפור ביצועי ירי
  • אמפיתיאטרון
  • אודיטוריום
  • מתקני ספורט ואימון ובריכת שחייה

מפקדי המכללה

מפקד המכללה הוא קצין בדרגת תת-ניצב.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0