הייפרלופ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף היפרלופ)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך זה עוסק במיזם עתידי
ייתכן שנכללים בערך פרטים שהם בגדר הערכה, או כאלה שעשויים להשתנות עם התקדמות המיזם.
ערך זה עוסק במיזם עתידי
ייתכן שנכללים בערך פרטים שהם בגדר הערכה, או כאלה שעשויים להשתנות עם התקדמות המיזם.
הרכיבים העיקריים של קרון תא הייפרלופ: מדחס אוויר בחזית (בשמאל האיור), תא נוסעים באמצע, תא סוללות מאחור (בימין האיור) ומגלשי מסבי אוויר בתחתית.
תעלות ההייפרלופ

הייפרלופאנגלית: Hyperloop) היא מערכת הסעת המונים על קולית שהציע היזם אילון מאסק[1] ומבוססת על הרעיון התאורטי של Vactrain שראשיתו בניסיונות הוויקטוריאניים לשנע נוסעים באמצעות שפופרת אוויר באמצע המאה ה-19.

עיקרי הרעיון

תוכנית המיזם נחשפה במסמך בן 57 עמודים ב-12 באוגוסט 2013. על פי התוכנית, קרון שיכול להכיל 28 נוסעים ינוע בצינור שבו לחץ אוויר נמוך. המנוע ישאב אוויר מחלקו הקדמי של הקרון וישחרר אותו דחוס, דרך חלקו התחתון. כך לקרון לא יהיה חיכוך עם דפנות הצינור ומעט מאוד חיכוך-צמיגות עם האוויר. זניחות החיכוך אמורה, לפי מאסק, לאפשר נסיעה מהירה של הקרון בלי בזבוז אנרגיה. בדומה לרכבת, הוא לא ידרוש נהיגה בעזרת הגה, והנסיעה בצינור ייעודי תהיה חלקה ונטולת הפרעות[2].

על פי התכנון הראשוני, הייפרלופ יאפשר לעבור מרחק של 570 ק"מ בין לוס אנג'לס לבין סן פרנסיסקו ב-35 דקות (במהירות ממוצעת של 962 קמ"ש, ומהירות מרבית של 1,220 קמ"ש). המסלול המוצע יוצא מצפון עמק סן פרננדו לאזור עמק קאסטרו, במקביל לכביש בין-מדינתי 5 במשך רוב אורכו. ההצעה הראשונית מעריכה עלות של 6 מיליארד דולר לגרסת נוסעים בלבד, ואילו גרסה המאפשרת הובלה של נוסעים ומכוניות תעלה 7.5 מיליארד דולרים.

מאסק תיאר את הרעיון באופן ציורי כשילוב בין "מטוס קונקורד, רובה אלקטרומגנטי ושולחן הוקי אוויר"[3][4]. ב-20.07.17 הודיע מאסק על הסכמה עקרונית למנהרת הייפרלופ טרנסאטלנטית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הייפרלופ בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ אתר למנויים בלבד דה מרקר, הטכנולוגיה שתשגר אתכם מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו בחצי שעה, באתר TheMarker‏, 13 באוגוסט 2013
  2. ^ אבישי בסה, 6 דקות מחיפה לתל אביב: פרויקט Hyperloop נחשף, ‏13 באוגוסט 2013
  3. ^ שחר סמוחה, ‏עולם המדע נסער: המיזם שישנה מה שידענו על תחבורה, באתר גלובס, 25 ביולי 2013
  4. ^ Gannes, Liz (30 במאי 2013). "Tesla CEO and SpaceX Founder Elon Musk: The Full D11 Interview (Video)". All Things Digital. נבדק ב-22 באוגוסט 2013. {{cite news}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30772025הייפרלופ