חורים ברשת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

חורים ברשת הוא אתר חדשות ותכנים בעברית שנפתח כבלוג באוקטובר 2006 על ידי גל מור ועם השנים צמח לגוף מדיה ישראלי המיועד לדור המחובר על פי הגדרתו. המסקרת מגוון נושאים כמו תרבות רשת, חדשנות, סטייל, מדיה, בעלי חיים, בריאות, צילום ועוד. התכנים בערוצי המדיה של חורים ברשת מיועדים לקהל הצורך אותם דרך מובייל ורשתות חברתיות, בהתאם לשינויים בהרגלי הצריכה במדיה בשנים האחרונות.

היסטוריה והווה

בחודש יולי, 2012, חורים ברשת יצא בקמפיין מימון המון דרך הדסטארט[1] במטרה לשדרג את האתר ולהפוך אותו לפלטפורמת חדשות חברתית. הקמפיין גייס יותר מ-209,000 שקלים[2], הסכום הגבוה ביותר שגויס עד אז לגוף מדיה בישראל.

בחודש מאי, 2015, הכריז חורים ברשת על עסקת פרסום לטווח ארוך עם חברת המלצות[3] התוכן המסחרי "טאבולה", במסגרתה הוסרו כל הבאנרים מהאתר והוחלפו בהמלצות תוכן מסחרי בלבד.

חורים ברשת מפרסם תכנים מדי יום, שנכתבים על ידי כתבי המערכת וכתבים קהילתיים.

בחודש מרץ 2015, נפתחה תוכנית הכתבים הקהילתיים של חורים ברשת[4]. במסגרת תוכנית זו, גויסו כותבים שמתוגמלים על פי צפיות בכתבות שלהם. על פי מודל זה, הכתב לא מקבל תשלום עבור כתיבת התוכן אלא עבור מספר האנשים שהיו באינטראקציה עם התוכן בכל תקופת ההתקשרות שלו עם חורים ברשת. עד כה גויסו שבעה כתבים קהילתיים בסבב הראשון של התוכנית.

בחודש אוגוסט 2015 הכריז האתר על הפסקת השימוש בבאנרים פרסומיים ומעבר לפרסום המתבסס אך ורק על כתבות תוכן הדומות לתוכן המערכתי באתר לצד ציון שם כל מפרסם. בין המפרסמים תכנים במודל הפרסום ב"חורים ברשת" בעבר ובהווה נמנים שטראוס, קוקה-קולה, קולנוע לב, AllJobs והקריה האקדמית אונו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ גל מור, למה "חורים ברשת" אומר שלום ולא להתראות לבאנרים, אתר חורים ברשת, 6 באפריל 2015
  2. ^ חורימבה.נט "חורים ברשת", אתר Headstart,‏ 9 ביולי 2012
  3. ^ רועי גולדנברג, ‏מאאוטבריין לטאבולה: וואלה עובר למערכת המלצת התוכן המתחרה, באתר גלובס, 24 בפברואר 2015
  4. ^ מערכת חורים ברשת, חורים ברשת פותחים את השורות לכתבים חדשים במודל תגמול קהילתי, אתר חורים ברשת, 26 בפברואר 2015
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

21798440חורים ברשת