האנגר 11

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האנגר 11
11 Hangar
Hangar11.png

נמל תל אביב, הסַמָּן האדום מצביע על האנגר 11
נמל תל אביב, הסַמָּן האדום מצביע על האנגר 11
מידע כללי
סוג אולם הופעות וכנסים
כתובת כ"ג יורדי הסירה 1
מיקום תל אביב
מדינה ישראלישראל ישראל
בעלים זאב אייזיק
מידות
גובה פנימי 10 מטר מטר
שטח 2,800 מ"ר
קיבולת למעלה מ-1,000
קואורדינטות
https://hangar11.co.il
(למפת תל אביב רגילה)
Tel Aviv map-plain.png
 
האנגר 11
האנגר 11

האנגר 11 הוא אולם הופעות בנמל תל אביב, מן הידועים בישראל. האנגר 11 נחשב לאחד ממוקדי התרבות והפנאי של תל אביב. הוא מתחם סגור והמהווה קורת גג לאירועים תרבותיים ועסקיים. מתקיימות בו הופעות של אמנים ישראלים ידועים, אמנים בין לאומיים, תערוכות, אירועי בוטיק, מסיבות חברה וחגיגות מפוארות.

הקמה

האנגר 11 הוקם בשנות ה-90 על ידי זאב אייזיק, אמרגן מופעים בינלאומיים אוסטרלי שעלה לישראל. עד אז ההאנגר שימש כמחסן קרמיקות וההאנגרים סביבו הוכרזו כמבנים מסוכנים המיועדים להריסה. המתחם שופץ ועבר לניהול "חברת האנגר 11" הדואגת לפעילותו השותפת. לאייזיק היה שותף נוסף במניותיה, איש העסקים אלברט פולדיאן. במרוצת השנים הסתכסכו השניים ובשיא הסכסוך הגיש פולדיאן לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה להוציא צו מניעה זמני, האוסר על אייזיק, לפעול על דעת עצמו בשם החברה. פולדיאן טען שהחל מנובמבר 2004 החל אייזיק לפעול לדחיקת רגליו מהאנגר 11, תוך שהוא משתלט על כל הזכויות בחברה[1]. השניים הסכימו על בוררות ושנת 2006 פסק הבורר שמואל רוזנבלום כי השליטה במניות החברה וכן ניהולה העסקי, המסחרי והתפעולי, יוותרו בידי אייזיק. עם זאת הוא חייב אותו להשיב לפולדיאן את השקעותיו בשיפוץ המתחם, על סך 800 אלף דולר, וכן 600 אלף דולר המהווים השתתפות בהכנסות ההאנגר[2].

בשנת 2011 חברת אתרים, החברה העירונית לפיתוח אתרי תיירות בתל אביב, תבעה את פינוי חברת האנגר 11 מהמקום. לטענתה הופרו הסכמי השכירות וכן חברת האנגר 11 חייבת דמי שכירות על סך רבע מיליון שקלים[3].

פרטים טכניים

ההאנגר מתאים להופעות ואירועים של החל מ-350 משתתפים ויכול להגיע לקיבלות של מעל ל-1,000 איש. מערכת ההגברה היא מבית L-Acoustics (אנ'). מערכת התאורה בת 700 פנסים מבית Martin Professional (אנ') וכוללת מחשבי תאורה של Chamsys. המערכת כוללת 18 מקרני 4K מסונכרנים המקרינים וידאו-ארט ב-360 מעלות על קירות בגובה 8 מטרים. הסינכון מאפשר מגוון רחב של צורות הקרנה, כולל תמונות וסרטים, וידאו בלייב מהאירוע עצמו וכן הקרנה פנורמית על כלל קירות. האולם מציע "מופעי 360" ובהם במה מסתובבת המוצבת במרכז האולם ומאפשרת קרבה ליותר צופים.

אירועים אחרים

בשנת 2006 נערכה בו השקה גדולה לבושם מבית לנקום. באותה שנה התקיים גם פסטיבל האנפלאגד הראשון של ת"א. לאחר מלחמת לבנון השנייה המקום הועמד בחינם לרשותיצרני מזון קטנים מהצפון כדי שיוכלו למכור את מרכולתם[4].

בשנת 2013 התקיימה במתחם תערוכת "Spacemania", תערוכת החלל הגדולה בישראל[5].

בשנת 2016 התקיים במתחם שיעור יהדות ואקטואליה מפיה של סיוון רהב מאיר[6].

בשנת 2019 שבוע האופנה של תל אביב התקיים בהאנגר. האירוע היה אמור להתקיים במקום גם בשנת 2020 אך נדחה בשל התפרצות נגיף הקורונה בישראל[7].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא האנגר 11 בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0