דני געתון
לידה |
1958 (גיל: 66 בערך) בוקרשט, רומניה |
---|---|
תאריך עלייה | 1961 |
לימודי רפואה | הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב |
התמחות | רפואת עיניים |
בת זוג | דנה |
מספר צאצאים | 2 |
דני געתון (נולד ב-30 במאי 1958) הוא רופא מומחה לרפואת עיניים עם תת-התמחות בגלאוקומה, עצבי ראיה, שדות ראיה ולחץ תוך עיני.
ביוגרפיה
נולד בבוקרשט רומניה ועלה לישראל כילד. אמו, פרופסור אדית געתון, הייתה ראש החוג לפתולוגיה באוניברסיטת תל אביב ואביו, אינג' ראדו געתון, היה מהנדס בתעשייה האווירית.
לאחר שהוריו החליטו לעלות לישראל, על רקע ציוני, הם פוטרו מעבודותיהם ובשנת 1961 עלו לארץ. עם עלייתם שינו בני המשפחה את שמם מהשם גיטניק לגעתון ושמו המלא הפך לדינו דן געתון.
כעבור 5 שנים נשלח אביו, שעבד כמהנדס בתעשייה האווירית, יחד עם כל המשפחה לשליחות לפריז, צרפת, בשנים 1966–1970. שם למד געתון בבית הספר היסודי הישראלי שפעל בחסות משרד החינוך הישראלי. לאחר 4 שנים בצרפת חזרה המשפחה לתל אביב.
את לימודי התיכון סיים בשנת 1976 בתיכון עירוני ה' שבתל אביב ומיד לאחר שירותו הצבאי החל בשנת 1980 את לימודי הרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים. לקראת השנה השנייה ללימודים החליט לעבור לתל אביב ומהשנה השנייה ועד לשישית (1981–1986) למד בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב.
השכלה ומומחיות
ב־1987 עבד כסטאז'ר ברפואה בבית החולים הלל יפה בחדרה ועם סיום הסטאז' החל מיד את חמש שנות ההתמחות ברפואת עיניים בבית החולים בילינסון (1988-1992).
במקביל להתמחות בבית החולים סיים בהצטיינות תואר שני נוסף ברפואת עיניים (MO) באוניברסיטת תל אביב. עם קבלת תואר המומחה עבד שנה במרכז הרפואי שיבא אך חזר לבילינסון והחל לנהל את מרפאות החוץ של בית החולים שהפך למרכז הרפואי רבין וכלל הן את בילינסון והן את בית החולים השרון הסמוך, כל זאת כחלק ממערך העיניים הגדול שנוהל על ידי פרופסור יובל יסעור.
בשנת 1997 עבר געתון עם משפחתו לסן דייגו שבקליפורניה, ארצות הברית, למרכז לרפואת עיניים "שיילי" (Shiley Eye Center) באוניברסיטת קליפורניה, סן דייגו (UCSD) שם עבר השתלמות עמיתים ("פלושיפ") בתחום הגלאוקומה. את תת-ההתמחות הזו עבר אצל פרופסור רוברט (בוב) ויינרב.
מיד עם חזרתו פתח געתון את מדור "הפלושיפ" בעיתון "העין", לימים עיתון איגוד רופאי העיניים בישראל, אשר בו תיארו רופאים שחזרו מפלושיפ את חוויית השהות שלהם מבחינה מקצועית, אקדמית ומחקרית אך גם משפחתית. את המדור הזה ערך געתון במשך כ-25 שנים ובו פורסמו כ-50 כתבות על פלושיפ ברחבי העולם.
לאחר מספר שנים כמומחה גלאוקומה החליט געתון לעבור לניהול ולמנהל רפואי. בשנת 2001 מונה לסגן מנהל בית החולים בילינסון. במקביל סיים בהצטיינות תואר שני נוסף במנהל מערכות בריאות (MHA) באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע.
בשנת 2006 חזר פרופסור געתון לתחום הקליני ברפואת עיניים ופתח מכון ייחודי לגלאוקומה, של שירותי בריאות כללית, בתל אביב. בנוסף לניהול מכון זה געתון גם מרכז את רפואת העיניים במחוז תל אביב של הכללית ומשמש כיועץ שנים רבות להנהלה הראשית בתחום רפואת העיניים וממשיך כרופא בכיר בגלאוקומה במערך העיניים בבילינסון.
ב-2007 מונה לפרופסור חבר קליני בחוג לרפואת עיניים באוניברסיטת תל אביב ובהמשך מונה לפרופסור מן המניין קליני באוניברסיטת תל אביב. באותה שנה ייצג את חברי החוג הישראלי לגלאוקומה בכנס העולמי לגלאוקומה שהתקיים בסינגפור.
מזה שני עשורים הוא חבר בוועדות מכון התקנים הישראלי בנושאי עדשות מגע, עדשות משקפי ראיה ומשקפי שמש. הוא משמש בוחן קבוע, מטעם המועצה המדעית, במבחנים הסופיים למתמחים לקראת קבלת תואר מומחה ברפואת עיניים בישראל.
געתון חבר באיגודים מקצועיים מהארץ ומהעולם, בהם הסתדרות הרופאים בישראל (הר"י), החוג הישראלי לגלאוקומה, איגוד רופאי העיניים בישראל ואיגוד הגלאוקומה העולמי.
געתון מנהל מזה שנים רבות את מכון הגלאוקומה של שירותי בריאות כללית בתל אביב, הוא רופא עיניים בכיר בבית החולים בילינסון ומונה לפרופסור מן המניין קליני לאופתלמולוגיה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, באוניברסיטת תל אביב.
תפקידים ציבוריים
בשנים 2004–2008 כיהן כראש החוג הישראלי לגלאוקומה באיגוד העיניים. בתחילת תפקידו קבע געתון לוגו חדש לחוג והקים את האתר הישראלי הראשון למומחי גלאוקומה בישראל.
פרופסור געתון כיהן בשנים 2014–2018 כראש החוג לרפואת עיניים בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב. במסגרת שתי הקדנציות שלו שידרג את הוראת רפואת העיניים לסטודנטים, את המפגשים הקליניים החודשיים ואת לימודי ההמשך ברפואת עיניים. בחסותו נערך אירוע ייחודי לציון 50 שנה להקמת חוג זה בהשתתפות דורות של מרצים ופרופסורים.
החל משנת 2018 מונה געתון לנהל את המכון לקשרי מדע בינלאומיים ברפואה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב.
בשנים 2016–2020 כיהן כיו"ר איגוד רופאי העיניים בישראל. במסגרת תפקידו הקים והוביל את האתר האינטרנטי של האיגוד, הוביל להקמת החוג לרפואת עיניים בקהילה והגה את הפרס השנתי של השירות המיוחד לרופא עיניים בקהילה. בשלהי כהונתו השנייה פרצה מגפת הקורונה שאילצה את האיגוד בראשותו להתארגן ולפרסם ניירות עמדה ובהם נקבעו נוהלי עבודה והתנהגות במהלך המגפה ואחריה בכל מפגש שבין רופא העיניים למטופליו במסגרות השונות.
משנת 2020, עם סיום תפקידו כיו"ר איגוד רופאי העיניים, נתבקש לעמוד בראש ועדת הביקורת של האיגוד.
מחקרים
מחקריו עוסקים, ברובם הגדול, בתחום הגלאוקומה והם מחקרים קליניים, אך לעיתים גם מערבים טכניקות של פתולוגיה והיסטופתולוגיה. בתחומי המחקר הללו הוביל געתון מספר מחקרים ופרסם מעל 150 מאמרים מקצועיים. בנוסף, געתון שותף בכתיבת חמישה ספרים המשמשים ספרי לימוד לסטודנטים לרפואה.
געתון נשוי לדנה, עורכת דין וציירת, ולהם שני ילדים.
קישורים חיצוניים
- מאמרים של פרופ' געתון, באתר ResearchGate
- פרופ' דני געתון, באתר הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
- פרופ' דני געתון, באתר המרכז הרפואי בילינסון
- פרופ' דני געתון, באתר המכון לקשרי מדע בינלאומיים ברפואה
36266671דני געתון