דייוויד פרנקל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

דייוויד פרנקל הוא שף ישראלי והבעלים של מסעדת "פרונטו".

ביוגרפיה

פרנקל נולד וגדל בקריית טבעון, והחל לעבוד במטבחים בגיל 15. אחרי הצבא הוא עבר לתל אביב ושימש כסו־שף של מסעדת "אורקה" ו"כתית".[1]

בגיל 23 עבר לניו יורק שם עבד במסעדת "פלאי" וסיים לימודי  קונדיטוריה ב-fci בהצטיינות. לאחר מכן המשיך לסטאז' במסעדה היוקרתית מוגריץ(אנ') בעיירה סן סבסטיאן בספרד ואף שימש שם שנה כשף־מנהל של מחלקת הדגים.

בין לבין עבד במסעדת "קורטון (אנ')" הניו-יורקית וב'פרסה(אנ')' של תומאס קלר ועשה סטאז' במסעדת "נומה" הדנית שנחשבה אף למסעדה הכי טובה בעולם על פי מדריך 50 המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו.

ב-2011 לאחר 'נומה' שב ארצה והצטרף למסעדת פרונטו שהעתיקה את מקומה מאחד העם לרחוב הרצל בתל אביב, כשף המוביל.

פרונטו קטפה פרסים ותארים רבים נוספים לאורך השנים.

דייוויד אף הוא זכה בתחרות השף הצעיר של סן פלגרינו בשנת 2012 ושנתיים לאחר מכן זכה בפרס שף השנה של מגזין Time Out.

בשנת 2016 ספג פרנקל ביקורת על כך שסילק את נוחי דנקנר ממסעדתו, לטענתו בעקבות התנהגות מבזה כלפי עובדי המקום.[2] כשלושה חודשים לאחר המקרה התנצל פרנקל בפני דנקנר.[3]

ב-2019 פתח פרנקל את הלאונג' בר laylah באיביזה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29107469דייוויד פרנקל