דזינגיסוקאן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דזינגיסוקאן
ジンギスカン
דזינגיסוקאן
דזינגיסוקאן

דְזִינְגִיסוּקַאןיפנית: ジンギスカン, שפירושו "ג'ינגיס חאן" בתעתיק אנגלי: Jingisukan) היא מנת כבש יפנית בגריל.

מאפיינים

דזינגיסוקאן מכינים על מחבת מתכת קמורה או סוג גריל אחר. לעיתים קרובות המנה מבושלת לצד נבטי שעועית, בצל, פטריות ופלפלים ומוגשת עם רוטב המבוסס על רוטב סויה או סאקה. המנה פופולרית במיוחד באי הצפוני הוקאידו ובסין.

היסטוריה

דזינגיסוקאן, שמקור שמו כאמור בתעתיק היפני של ג'ינגיס חאן, מתייחס לסגנון של צליית בשר כבש, אשר מכונה גם סוג של יַאקִינִיקוּ (ביפנית: 焼き肉/焼肉, כלומר "בשר בגריל" והוא מונח יפני שבמובנו הרחב, מתייחס למטבח של צליית בשר בגריל). המנה נוצרה בהוקאידו, שם היא הייתה מנת צווארון כחול פופולרית שרק לאחרונה זכתה לפופולריות לאומית ביפן. השם דזינגיסוקאן הומצא על ידי טוקוזו קומאי (Tokuzo Komai) יליד סאפורו, ונוצר בהשראת מנות הכבש בגריל של המטבח הצפון מזרחי הסיני. האזכור הכתוב הראשון של המנה בשם זה היה בשנת 1931.[1]

בשנת 1918, על פי התוכנית של ממשלת יפן להגדיל את העדר במדינה למיליון כבשים, הוקמו ביפן חמש חוות כבשים. עם זאת, כולם נהרסו למעט הוקאידו (טאקיקאווה וצוקיסאמו).[2] בשל כך, תושבי הוקאידו החלו לאכול את הבשר מהכבשים שגזזו עבור הצמר שלהם.

יש מחלוקת מאין מקור המנה (לא שם המנה). בין המועמדים ניתן למצוא את טוקיו, Zaō Onsen ו-Tōno.[3] המסעדה הייעודית הראשונה לדזינגיסוקאן הייתה Jingisu-sō שנפתחה בטוקיו ב-1936.[4]

גלריה

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דזינגיסוקאן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Ghengis Khan gets hip", The Japan Times, Feb. 3, 2006.
  2. ^ "Study on the sheep barn with gambrel roof in Takikawa sheep farm by Department of agriculture and commerce" (PDF). AIJ J. Technol. Des. J stage.
  3. ^ "なんで「遠野名物」なの?". Anbe. נבדק ב-2008-06-22.
  4. ^ "調査報告その3 ルーツを探る". Sapporo kenbu. Hokkaido NP. אורכב מ-המקור ב-2007-10-19. נבדק ב-2008-06-22.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38364819דזינגיסוקאן