דוקטורסקיה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
דוקטורסקיה (ברוסית: Докторская колбаса), "הנקניק של הדוקטור" - הוא נקניק מבושל דל קלוריות המיוצר ממספר סוגי בשר. המתכון עובד בשנת 1936 תוך תיאום עם משרד הבריאות הסובייטי ולכן נקרא בשם זה. המתכון לא השתנה במשך עשרות שנים ורק בשנות ה-80 לאור מצוקת הכלכלה הסובייטית הותר להחליף חלק מהמרכיבים בתחליפים זולים יותר.
הנקניק היה נפוץ ופופולרי בברית המועצות. תקן GOST 23670-79 הגדיר כי 100 קילוגרם של נקניק זה צריכים להכיל:
- בשר בקר איכות גבוהה 25 קילוגרם
- בשר חזיר 70 קילוגרם
- ביצים או מילאנז' 3 קילוגרם
- חלב פרה יבש או ללא שומנים 2 קילוגרם
- חומרי טעם וחומרים משמרים
ראו גם
- נקניק מורטדלה
קישורים חיצוניים
30206228דוקטורסקיה