דולפין דרום-אפריקאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןדולפין דרום-אפריקאי

מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: לווייתנאים
תת־סדרה: לווייתני שיניים
משפחה: דולפיניים
סוג: דולפין קטן
מין: דולפין דרום-אפריקאי
שם מדעי
Cephalorhynchus heavisidii
תחום תפוצה

דולפין דרום-אפריקאי (שם מדעי Cephalorhynchus heavisidii) הוא מין דולפין קטן בסוג דולפין קטן (יחד עם דולפין קומרסון, דולפין לבן ראש ודולפין צ'יליאני), המצוי לחופי דרום אפריקה המערביים וחופי נמיביה.

תפוצה

תפוצת המין מתפרשת מחופיה הצפוניים ביותר של נמיביה ועד הקצה הדרומי של דרום אפריקה. גודל האוכלוסייה אינו ידוע, אם כי המין נצפה פעמים רבות בחוף סקלטון, מול הערים קייפטאון וואלוויס ביי. הדולפין נצפה לרוב בקבוצות גדולות, אך כיום אין הערכה של גודל האוכלוסייה.

תיאור

אורכו של דולפין דרום-אפריקאי ממוצע מגיע עד ל-1.8 מטרים ומשקלו עד ל-75 ק"ג. צורתם ומבנה הראש של הדולפינים גורמים לרבים להתבלבל ביניהם ובין לוויתנאים ממשפחת הפוקניים. ראשם של הדולפינים בצבע אפור כהה. החלק הקדמי של החלק העליון והסנפירים בצבע אפור בהיר יותר, והחלק האחורי וסנפיר הגב הם בצבע אפור כהה. הבטן לבנה, וכתמים לבנים מופיעים על הסנפירים ועל הגב התחתון.

הזכרים והנקבות מגיעים לבגרות בגיל 7-9, ומשך ההריון הוא ככל הנראה עשרה חודשים. ההתרבות בדרך כלל באביב ובקיץ. הנקבות יולדות, אחת לכשלוש שנים. תוחלת החיים הארוכה ביותר שנצפתה אצל מין זה היא של 20 שנים, קצרה יחסית למינים אחרים של דולפינים. צירופם של תוחלת חיים קצרה, משך הזמן הנדרש להגעה לבגרות, תקופת הריון ארוכה והפסקות ארוכות בין הריון להריון, גורמות לקצב גידול אוכלוסייה איטי. הדולפין הדרום-אפריקאי הוא בעל חיים חברותי, ולרוב הוא חי בקבוצות של 5-10 פרטים, לעיתים אף בקבוצות גדולות יותר.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22817150דולפין דרום-אפריקאי