דוד חודק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דוד חודק
לידה 1953 (גיל: 72 בערך)
השכלה אוניברסיטת תל אביב (1981)
השתייכות משרד גרוס ושות'
תקופת הפעילות 1983–הווה (כ־42 שנים)
תפקידים בולטים
  • ראש ועדת חודק
  • חבר ועדת ורדי
  • חבר ועדת ברנע
פרסים והוקרה עיטור העוז

דוד חוֹדַק (נולד ב-1953) הוא עורך דין העוסק במשפט מסחרי. בעל עיטור העוז על פועלו כקצין שריון במלחמת יום הכיפורים. כיהן כראש משרד עורכי הדין גרוס ושות' עד 2023.

ביוגרפיה

חודק נולד בישראל, בן לאב ניצול השואה שעבד בחברת החשמל, ואם עקרת בית. הוא גדל בשכונה בדרום תל אביב, למד בבית הספר רוגוזין-ביאליק ובפנימייה הצבאית לפיקוד ליד הגימנסיה העברית "הרצליה"[1].

שירותו הצבאי

ב-1971 התגייס לצה"ל ושירת כתותחן טנק בחיל השריון. לאחר קורס קציני שריון שירת כמדריך בבית הספר לשריון.

עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים הופסק הקורס בו הדריך ומפקדי בית הספר וחייליו הרכיבו את גדוד שריון 198, בפיקוד עמיר יפה, שנשלח לסיני. פלוגתו של חודק קיבלה את גזרת מעוז "מפרקת", סמוך לעיר קנטרה. חודק נלחם בכוחות המצרים שהשתלטו על האזור. במהלך הקרבות נפגע הטנק שלו מטיל סאגר והושבת והוא נשאר במעוז יחד עם חיילי המעוז ולוחמים נוספים מהשריון. תחת האש המצרית הכבדה ארגן חודק את פינוי הלוחמים והנפגעים (שבעה פצועים, שני הלומי קרב ומספר הרוגים) עד לחילוצם על גבי שני טנקים, אליהם הצליחו לחבור. במהלך הפינוי נפגע מרסיסים ברגלו אך המשיך להילחם עד שהתמוטט ופונה לבית חולים. לאחר שבוע ימים של אשפוז עזב את בית החולים ללא הסכמת רופאיו וחבר ליחידתו בקרב העיר סואץ. על אומץ הלב שהפגין, כושר המנהיגות והדבקות במשימה עוטר בעיטור העוז[2].

לאחר המלחמה שירת כסגן ומפקד פלוגה, קצין אג"ם באוגדה, סגן מפקד גדוד ומפקד גדוד 198 בדרגת סא"ל.

לאחר שחרורו מצה"ל

ב-1981 סיים את לימודי המשפטים באוניברסיטת תל אביב, ב-1983 חבר ליוסף גרוס וב-1986 הפך לשותפו. בשנים 19901992 עבד במשרד Weil Gotshal & Manges בניו יורק והתמחה בדיני ניירות ערך, מיזוגים ורכישות ועסקאות בינלאומיות. חודק מומחה בדיני תאגידים, בדיני מיסים ובשוק ההון. מכהן כיושב ראש ושותף בכיר במשרד גולדפרב גרוס זליגמן (נקרא בעבר משרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות'), משרד עורכי הדין הגדול בישראל[3], ב-2010 דורג על ידי צ'יימברס אנד פרטנרס בין ארבעת עורכי הדין בקבוצת האיכות הראשונה בישראל בתחום שוק ההון ובין תשעת עורכי הדין בדרגה זו בתחום המיזוגים והרכישות.[4]

פעילות ציבורית

במהלך השנים שימש כחבר במספר ועדות ציבוריות:

ב-1994 היה חבר ועדת ורדי - ועדה מטעם רשות ניירות ערך לנושא עידוד הון סיכון בישראל.

ב-2001 היה חבר ועדת ברנע - ועדה מטעם רשות ניירות ערך לנושא מבנה דוחות שנתיים, תשקיפים והשלכותיהם.

ב-2009 עמד בראש ועדת חודק - ועדה ציבורית מטעם משרד האוצר לניהול והפחתת סיכוני אשראי על ידי גופים מוסדיים, ובפרט קביעת פרמטרים להתייחסות גופים כאלה להשקעה באיגרות חוב של חברות והלוואות להן.[5] הוועדה פרסמה את המלצותיה בפברואר 2010 ואלה אומצו על ידי הממונה על שוק ההון, ביטוח וחסכון באוצר, עודד שריג.

בפברואר 2023 יצא בחריפות נגד רפורמת לוין במערכת המשפט[6] ואמר: "החלטתי שלא אחיה יום אחד בדיקטטורה ואני לא אעזוב את הארץ, ואם צריך להילחם על זה – אלחם. אנשים מוכנים להילחם עם נשק... אם נצטרך להגיע לזה... אני אעשה את זה"[7]. בעקבות דבריו זומן לחקירה משטרתית ביחידת להב 433. זמן קצר לאחר מכן הנחה השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, שלא לאשר את בקשתו של חודק לקבלת רישיון נשק[8]. ב-14 בפברואר הודיע כי הוא מתפטר מתפקידו כראש משרד עורכי הדין גרוס ושות',[9] לאחר ששלוש השותפים הבכירים הנוספים במשרד הוציאו מייל המתנער מהדברים שאמר.[10]

חיים אישיים

חודק נשוי לפרופ' אמי חודק, מנהלת מחלקת העור במרכז הרפואי רבין. לזוג שני ילדים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

דוד חודק35719600Q7027455