דאנבו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דאנבו
Danbo

דאנבודנית: Danbo) היא גבינה חצי רכה מיושנת מחלב פרה מדנמרק. היא זכתה בשנת 2017 למעמד גאוגרפי מוגן (PGI) לפי משפט האיחוד האירופי.[1]

מאפיינים

הגבינה מיושנת בדרך כלל בין 12 לבין 52 שבועות בבלוקים מלבניים של ששה או תשעה ק"ג, מצופה בתרבית חיידקים. התרבית נשטפת בתום מחזור היישון, והגבינה נארזת למכירה קמעונאית.

סוגים

דאנבו מסווגת בדרך כלל למכירה לפי זמן יישון, עם גרסאות טיפוסיות כולל גבינות עדינות, בינוניות, מיושנות ומיושנות במיוחד. אלה נמכרים תחת שמות מסחריים ומותגים שונים, כולל Lillebror המתון, Gamle Ole מיושן במיוחד ו-Riberhus של ארלה פודס. "לילברור" (בתרגום מדנית שמשמעותה "אח קטן") היא העדינה ביותר ונחשבת גבינה לילדים ולרגישים לטעם גבינה בוגרת. Gamle Ole (בתרגום מדנית שפירושו "אולה יזקן", שם גבר) מתבגר במשך זמן רב ומעניק לו טעם חזק או חד, שיכול להיחשב חריף. "Gamle Ole" משודך באופן מסורתי עם כמה טבעות של בצל נא ופרוסת בשר אספיק על פרוסת לחם לכריך סגור ופתוח.

זרעי קימל (kommen) מוסיפים לגבינה בגרסה המסורתית.

היסטוריה

בעשורים הראשונים של המאה ה-20, מהגרים דנים, שהתיישבו בחלק הדרומי של מדינת מינאס ז'ראיס בברזיל, גילו סוג חדש של גבינה, לאחר שהכינו את גבינת הדאנבו המסורתית עם חלב ברזילאי. גבינה זו נקראת קֵייזוּ פְּרַטוּ (Queijo prato).

לקריאה נוספת

  • רשימת גבינות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Populær dansk ost får EU-blåstempel". LandbrugsAvisen. נבדק ב-26 ביולי 2018. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37941148דאנבו