גרדה לופט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

גרדה לופטגרמנית: Gerda Luft;‏ 18985 במאי[1] 1986) הייתה עיתונאית ישראלית.

חיים אישיים

לופט נולדה בקניגסברג שבגרמניה למשפחת גולדברג, משפחה יהודית מתבוללת שהקפידה על חינוך מחמיר. לופט הייתה הצעירה בין ארבעת ילדי המשפחה ולאחר לימודי התיכון החלה ללמוד רפואה בקניגסברג. בהמשך עברה ללמוד רפואה באוניברסיטת ברלין. במהלך לימודיה פגשה את חיים ארלוזורוב, שהיה ידוע בין הסטודנטים כמשורר, וילדה את בתם המשותפת, שולמית, בשנת 1919[2]. בהשפעת ארלוזורוב הצטרפה לופט לתנועת הפועל הצעיר והייתה לציונית. מתוך אמונה שארץ ישראל זקוקה לפועלים ולא לאקדמאים עזבה את לימודי הרפואה, עברה ללימודי כלכלה מדינית ולבסוף נטשה את הלימודים לגמרי. בעקבות הלידה עברה לגור אצל אמו של ארלוזורוב שדאגה לקיומה. בשנת 1924 עלתה עם ארלוזורוב לארץ ישראל, והתגוררה אצל דורה רוזוליו, אחותו של ארלוזורוב. בשנת 1927 התגרשה מארלוזורוב והתחתנה עם צבי לופט, גם הוא מפעילי הפועל הצעיר ולימים מנכ"ל הסנה[3]. לצבי ולגרדה לופט נולדו שני ילדים. בתם איה נישאה לאביעזר יערי. בשנת 1949 התאלמנה גרדה מלופט ולא נישאה שוב.

בשנת 1942 הייתה ממייסדות מפלגת עלייה חדשה.

עיתונאית

בשנת 1924, פגשה בגרמניה את פנחס רוזן שהציע לה לכתוב ל"יידישה רונדשאו", שבועון ציוני-גרמני בעריכתו של רוברט וולטש. לופט כתבה בשבועון עד סגירתו על ידי הנאצים ב-1939. גם בארץ ישראל כתבה לופט לדבר והעבירה ידיעות לעיתונים שונים מחוץ לישראל. בין השאר דיווחה על רצח ארלוזורוב.

לאחר שהתאלמנה הגבירה את עבודתה העיתונאית, בין השאר ב"ג'רוזלם פוסט"[4], ככתבת בכנסת. בשנת 1957 החלה לכתוב בירחון בשפה האנגלית שהוקם אז "ניו אאוטלוק"[5]. בשנות ה-70 כתבה עבור העיתון הגרמני רב התפוצה "ריינשר מרקור" (Rheinischer Merkur)[6].

בשנת 1965 פרסמה ב"אמות" מאמר מרכזי בשם "ישראל בעידן הטכנולוגי החדש" שיצא נגד ערכי הקיבוץ והסוציאליזם[7].

קישורים חיצוניים

ממאמריה:

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31349354גרדה לופט