גובין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גובין
Gubbeen Cheese
Disambig RTL.svg המונח "גובין" מפנה לכאן. לערך העוסק במוזיקאי, ראו אנדריי גובין.

גבינת גוביןאנגלית: Gubbeen Cheese) היא גבינת חלב פרה מובשלת מבחוץ, רכה למחצה, עם קליפה ורודה ולבנה. הטעמים הקרמיים מלווים עם טעמי הלוואי של פטריות ואגוזים ומשתנים בהתאם לבגרות הגבינה. חברת Gubbeen Farmhouse Products מייצרים גם גבינת גובין מעושנת.

הייצור

גבינת גובין מיוצרת מאז 1979 על ידי טום וג'יאנה פרגוסון בחוות גובין בשטח של 2500 דונם בשול (Schull), מחוז קורק באירלנד. השם "גובין" הוא אנגלייזציה של המילה האירית "Gobín" שפירושה באירית "פת קטן", והשם בו מכונה מפרץ מקומי סמוך.[1]

כל החלב המשמש לגבינה מגיע מעדר הפרות החולבות שלהם, שהוא תערובת של מספר גזעים; הולשטיין בריטית, זימנטל (Simmental cattle), ג'רזי (Jersey cattle) וקרי (Kerry cattle).[2] החלב מאוחסן במיכלים שאליהם מוסיפים תרבית סטרטר ואנזים הגבנה, מה שגורם להתקרשות החלב. לאחר מכן חותכים את החלב המוקרש ומערבבים עד שמתפתחים הנתחים. הגבינה מפותחת בחדרי הבשלה בהם שוטפים את הקליפה מדי יום. זהו חלק חשוב בתהליך שכן השטיפה מולידה את התפתחות קליפת השטח הייחודית ומפתחת את הטעמים האופייניים. הגבינה מפתחת טעמים עמוקים יותר כשהיא מתבגרת.[1]

בשנת 2001, זן חדש של חיידקים המייצרים חומצת חלב בשם Microbacterium gubbeenense, נקרא על שם המחקר לגבי הבשלת ומריחת גבינת גובין.[3]

כל גלגל גבינה הוא 15 ס"מ בקוטר, 5 ס"מ בגובה, שוקל 1200 גרם ובעל תכולת שומן של 48%. הגבינה זמינה גם כמיני-גליל במשקל 400 גרם.

גובין בוגר

פרסים

גבינת גובין זכתה בפרסים רבים, הן ברמה הלאומית והן הבין-לאומית. להלן מבחר מהפרסים האחרונים:

  • מדליית כסף 2011 בפרסי הגבינה האירית עבור גבינה רכה למחצה[4]
  • מדליית זהב 2010 בטקס פרסי הגבינה הבריטית עבור גבינה רכה למחצה[5]
  • מדליית זהב לשנת 2016 בטקס פרסי הגבינה הבריטית עבור גבינה שטופת קליפה[6]
  • מדליית זהב 2016 בטקס פרסי הגבינה הבריטיים לגובין מעושן בוגר[6]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 "CAIS Irish Farmhouse Cheesemakers Association". irishcheese.ie. אורכב מ-המקור ב-2010-10-20.
  2. ^ "Discover Farmhouse Cheese – Versatile, Natural & Delicious". www.irishfarmsteadcheese.com.
  3. ^ Microbacterium gubbeenense sp. nov., from the surface of a smear-ripened cheese
  4. ^ "Full list of Winners at the Irish Cheese Awards 2011". irishfoodguide.blogspot.com.
  5. ^ List of 2010 British Cheese Award winners (אורכב 21.03.2012 בארכיון Wayback Machine)
  6. ^ 6.0 6.1 "Winners 2016" (PDF). British Cheese Awards.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0