גבינת קוסטניו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גבינת קוסטניו
Queso costeño
ארוז דה ליסה (אורז בורי) מברנקייה מוגש בעלה ביג'או עם יוקה מבושלת, משולש גבינת קוסטניו ורוטב של סוארו אטולבואי (סוג חלב)

גבינת קוסטניוספרדית: Queso costeño) היא מוצר חלב מאזור הים הקאריבי של קולומביה. היא גבינה לבנה, רכה (יחסית) ומלוחה. בכמה סוגים קשים יותר יש יותר מלח. הגבינה משמשת למגוון מאכלים מסורתיים קולומביאנים וכן נצרכת גם לבדה.

ייצור

החלב הגולמי מופרד באמצעות הגבנה לחומר מוצק ומי גבינה נוזליים על ידי הוספת אנזים הגבנה, מי גבינה מופרדים, הגבינה המוקרשת מתקשה, מוסיפים לה מלח ואז מחממים אותה. בהכנה משתמשים במיכל קערת עץ בשם sereta ובמכבש. (להוצאת המים).[1][2]

ראו גם

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0