ארוז דה ליסה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ארוז דה ליסה (בספרדית: Arroz de lisa; כלומר אורז בורי) הוא מאכל מסורתי מהמטבח הקולומביאני מחוף האוקיינוס האטלנטי (הים הקריבי).[1]
מאפיינים
הארוז דה ליסה מבושל עם קיפונאים, (דג בורי למשל) דג ים המצוי במים מליחים, כמו אלה בפתחי הנהרות. בנוסף לבורי שלרוב מיובשים ומומלחים קודם לכן, האורז מכיל ירקות (למשל, בצל, סוגי פלפל מתוקים), ותבלינים (למשל פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור). המאכל מוגש בדרך כלל בעלה (כמו עלה בננה) עם עירית טחונה, בליווי בולו, סלט אבוקדו וגוארפו (מיץ קנה סוכר).
ראו גם
- רשימה של מנות אורז
- גבינת קוסטניו
- סוארו אטולבואי
- בוטיפארה סולדניאס
- בולו
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Arroz De Lisa - Cuisine of Colombia". Trek Zone (באנגלית). נבדק ב-2023-03-30.
37666569ארוז דה ליסה