ארוז דה ליסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ארוז דה ליסה
Arroz de lisa
ארוז דה ליסה (אורז בורי) מ-בקנרייה מוגש בעלה ביג'או עם יוקה מבושלת, משולש גבינת קוסטניו ורוטב של סוארו אטולבואי (סוג חלב)

ארוז דה ליסהספרדית: Arroz de lisa; כלומר אורז בורי) הוא מאכל מסורתי מהמטבח הקולומביאני מחוף האוקיינוס האטלנטי (הים הקריבי).[1]

מאפיינים

הארוז דה ליסה מבושל עם קיפונאים, (דג בורי למשל) דג ים המצוי במים מליחים, כמו אלה בפתחי הנהרות. בנוסף לבורי שלרוב מיובשים ומומלחים קודם לכן, האורז מכיל ירקות (למשל, בצל, סוגי פלפל מתוקים), ותבלינים (למשל פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור). המאכל מוגש בדרך כלל בעלה (כמו עלה בננה) עם עירית טחונה, בליווי בולו, סלט אבוקדו וגוארפו (מיץ קנה סוכר).

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ארוז דה ליסה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Arroz De Lisa - Cuisine of Colombia". Trek Zone (באנגלית). נבדק ב-2023-03-30.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37666569ארוז דה ליסה