גבינת פוליני-סן פייר
![]() | |
גבינת פוליני-סן פייר (בצרפתית: Pouligny-Saint-Pierre) היא גבינה צרפתית מחלב עיזים המיוצרת במחוז אנדר שבמרכז צרפת. שמו נגזר מהקומונה של פוליני-סן פייר (צר'), שם היא נוצרה לראשונה במאה ה-18.
הגבינה ייחודית, בצורת פירמידה וצבעה חום זהוב עם כתמים של עובש אפור-כחול. היא ידועה לרוב בכינויים "מגדל אייפל" או "פירמידה". יש לה בסיס ריבועי של 6.5 ס"מ, וגובה בסביבות 9 ס"מ ומשקל של 250 גרם.[1] התוכן המרכזי שלה לבן בוהק עם מרקם חלק ומתפורר המערבב טעם חמצמץ ראשוני עם גוונים מלוחים ומתוקים. בחלקה החיצוני יש לה ריח מעופש המזכיר חציר.
הגבינה מיוצרת אך ורק מחלב לא מפוסטר. הגבינה מיוצרת הן בייצור פרמייר (בבתי חווה) והן בייצור תעשייתי (מחלבות), כשייצור הפרמייר נושא תווית ירוקה, והייצור התעשייתי תווית אדומה. אזור הייצור שלה קטן יחסית, ומכיל רק 22 קומונות.
ייצור
תהליך הייצור שלה אופייני לגבינות העיזים "הגדולות" של פיי דה לה הלואר. את החלב המוקרש שופכים לתוך תבניות עם חורים לניקוז מי הגבינה. לאחר מכן הגבינה מיובשת במרתף מאוורר היטב עם יישון והבשלה של לפחות שבועיים, אם כי הגבינות הטובות ביותר נשארות ביישון והתבגרות עד חמישה שבועות. הייצור התעשייתי מתבצע כעת בכל ימות השנה. יצרני בתי החווה מייצרים רק בין האביב לבין הסתיו.
גבינת פוליני-סן פייר קיבלה מעמד AOC בשנת 1976.[2] 294 טון יוצרו בשנת 2005, מתוכם 55% של בתי חווה.[3]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ↑ Masui, Kazuko; Tomoko Yamada (1996). French Cheeses. Dorling Kindersley. p. 81. ISBN 0-7513-0896-X.
- ↑ "AOC Pouligny-Saint-Pierre". INAO.
- ↑ "Le Pouligny Saint-Pierre". Maison du Lait. אורכב מ-המקור ב-2007-07-05.
גבינת פוליני-סן פייר40517156Q640839