ברייה סאווארן (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ברייה סאווארן
Brillat-Savarin
Brillat-savarin.jpg

גבינת ברייה סאווארןצרפתית: Brillat-Savarin) היא גבינת חלב פרה משולשת מבשילה רכה עם לפחות 72% שומן בחומר היבש (בערך 40% בסך הכל בגבינה כולה).[1] יש לה קליפה טבעית ופורחת. היא נוצרה בערך ב-1890 בתור "Excelsior" או "Délice des gourmets" (עונג גורמה) על ידי משפחת Dubuc, ליד Forges-les-Eaux (Seine-Maritime) בצפון מערב צרפת. יצרן הגבינות אנרי אנדרו (Henri Androuet) שינה את שמה בשנות ה-30, כהומאז' לגסטרונומיה הצרפתית ולדמות הפוליטית ז'אן אנטלם בריה סאווארן מהמאה ה-18.[2][3]

ברייה סאווארן מיוצרת כל השנה בעיקר בבורגון. היא מגיעה בגלגלים של 12–13 ס"מ ועובי של כ-4 ס"מ, ומתיישנת בין שבוע לשבועיים במרתף יבש.[4] היא זמינה גם כגבינה טרייה (ללא הבשלה) המזכירה גבינת שמנת עשירה.[1]

זוהי גבינה משולשת שמנת רכה בשלה שהיא טעימה, קרמית וחמצמצה קלות.[5]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברייה סאווארן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 European Commission publication of an application on quality schemes for agricultural products and foodstuffs, here: Brillat Savarin cheese
  2. ^ Jean Froc, Les Traditions fromagères en France, Versailles, Quae, 2006, p. 82-83. מסת"ב 2759200175
  3. ^ "Description and history of Brillat Savarin cheese". אורכב מ-המקור ב-2011-07-10. נבדק ב-2010-11-03.
  4. ^ websan.net, Mathieu Lamson-. "Brillat-Savarin". androuet.com (באנגלית). נבדק ב-2020-04-08.
  5. ^ Brillat-Savarin cheese
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0