בלנדד מאלט ויסקי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בלנדד מאלט (אנגלית: Pure Malt, Vatted Malt, Blended Malt) הוא ויסקי המיוצר מכמה סוגים של סינגל מאלט, ומחויב בתהליך ייצור של זיקוק דודי מסורתי, ולא זיקוק רציף. כמו כן בלנדד מאלט מאופין בטעם דומיננטי גולמי ומעושן לעומת הבלנדד והגריין הפשוטים אשר מאופיינים בטעם עדין וספירטי כתוצאה מהזיקוק הרציף.
התקן הסקוטי
לפי התקן הסקוטי, ויסקי בלנדד מאלט צריך לעמוד בשבעה תנאים:
- הפקת הויסקי מתבצעת באמצעות תהליך זיקוק מסורתי ולא בתהליך זיקוק רציף הנחשב לזול וממנו מפיקים ויסקי בלנדד ויסקי גריין.
- כל סוג של מאלט ממנו עשוי הויסקי חייב לעבור לפחות 2 תהליכי זיקוק. בדרך כלל בסקוטלנד מזקקים את הויסקי פעמיים ובאירלנד שלוש פעמים.
- ויסקי זה מכיל לפחות שני סוגי סינגל מאלט.
- המאלט הצעיר ביותר מבין המאלטים המרכיבים את הויסקי צריך להיות מיושן לפחות שמונה שנים בחביות עץ אלון.
- הבלנדד מאלט צריך להכיל לפחות 40% אלכוהול.[1]
- כדי שהתווית 'Blended Malt Scotch Whisky' שהיא אינדיקציה לאיכות, תופיע על הויסקי, הויסקי חייב להיות מיוצר בתחומי סקוטלנד. ישנם הרבה סוגי ויסקי בלנדד מאלט שאינם מיוצרים בסקוטלנד ונחשבים לאיכותים לא פחות. רובם מיוצרים באירלנד, קנדה וארצות הברית.
- שלב ההלתתה חייב להפסיק על ידי עשן כבול.
דוגמאות
- למרות שחברת ג'וני ווקר מייצרת בדרך-כלל ויסקים מסוג בלנדד רגיל, בשנת 1997 היא החלה בשיווק חדש של בקבוק בשם "ג'וני ווקר - תווית ירוקה" (באנגלית: Johnnie Walker - Green label) שהוא למעשה בלנדד מאלט. גילו המינימלי של הצעיר בתערובת הוא 15 שנים.
- לאחרונה החלה חברת ויליאם גראנט (הבעלים של מותגי הוויסקי גראנטס וגלנפידיך) לשווק ויסקי חדש מסוג בלנדד מאלט בשם 'Monkey Shoulder', הוויסקי מורכב משלושה סינגל מאלטים: בלוויני, גלנפידיך וקינינווי.
הערות שוליים
- ^ אחוז האלכוהול האופייני הוא 43%.