ביאלי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ביאלי הוא כינוי מקובל ללחמנייה הקרויה ביאַליסטאָקער קוכען (ביידיש: מאפה מביאליסטוק). הלחמנייה היא מאפה שטוח מבצק שמרים, בקוטר של כ-15 ס"מ, שבמרכזו שקע ובו בצל קצוץ, ולעיתים גם פרג ושום.
בשנות ה-20 של המאה ה-20 החלו יהודים שהיגרו לניו יורק לאפות שם ביאלי, והוא נמכר שם עד היום.
לקריאה נוספת
- 2000 ,Mimi Sheraton, The Bialy Eaters: The Story of a Bread and a Lost World, New York: Broadway Books
קישורים חיצוניים
- דליה למדני, מסע מסביב לשולחן: אוכלי הביאלי, בבלוג "עונג שבת", אוקטובר 2014
24210567ביאלי