בוזיאטה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בוזיאטה (באיטלקית: busiate) הם סוג של מקרוני ארוכים, במקור מן נפת טרפאני, וטיפוסיים לכל קלבריה וסיציליה.[1][2] שמם מגיע מהמילה הסיציליאנית busa שפירושה גזע של אמפלודסמו (ampelodesmos mauritanicus), מין דשא מקומי, אשר משמש ביצירת צורת הסליל שלהם.[3]
השם "busiate" יכול לשמש לתיאור שתי צורות שונות, אף ששיטת יצירת הסליל שלהן דומה:
- "Busiate trapanesi", שמכינים באופן מסורתי על ידי ליפוף באלכסון של חוט פסטה סביב ענף של אמפלודסמו.[4]
- "Maccheroni inferrati" מפותלים אנכית על פין ארוך, כגון מחט סריגה. הצורה שלהם קרוב יותר לזו של בוקטיני.[1]
בוזיאטה מוגשים באופן מסורתי עם פסטו בנוסח טרפאני, רוטב שעשוי משקדים, עגבניות, שום וריחן.
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Hildebrand, Caz (2011). Géométrie de la pasta. Kenedy, Jacob., Salsa, Patrice. Paris: Marabout. p. 160. ISBN 9782501072441. OCLC 762599005.
- ^ The Slow Food dictionary to Italian regional cooking. Gho, Paola., Irving, John. Bra, Cn [Italy]: Slow Food Editore. 2010. ISBN 9788884992406. OCLC 676727203.
{{cite book}}
: תחזוקה - ציטוט: others (link) - ^ "Busiate con pesto alla trapanese - Pasta e non solo". www.pastaenonsolo.it. נבדק ב-2018-12-15.
- ^ "Busiate". www.pastificiocampo.it (באנגלית). אורכב מ-המקור ב-2017-12-01. נבדק ב-2017-11-30.
בוזיאטה30248811Q48852218