בדיחה חוזרת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בדיחה חוזרת היא מכשיר ספרותי בדמות בדיחה משעשעת או רפרנס קומי המופיע שוב ושוב לאורך יצירת ספרות או צורת סיפור אחרת. אף על פי שהן דומות, אמרות כנף אינן נחשבות לבדיחות חוזרות.

בדיחות חוזרות יכולות להתחיל עם ביטוי הומוריסטי לא מכוון שחוזר על עצמו עם שינויים קלים ככל שהבדיחה הופכת מוכרת וככל שהקהל מצפה להופעה חוזרת של הבדיחה. אמירה סתמית לא תהפוך לבדיחה חוזרת רק על ידי חזרה על עצמה. בדיחה חוזרת עשויה גם לשאוב את ההומור שלה מהגסות של המצב בו היא מתרחשת.

בדיחות חוזרות נמצאות בעיקר בתוכניות טלוויזיה, אך מופיעות גם במקומות אחרים, כגון משחקי וידאו, סרטים, ספרים ורצועות קומיקס .

בדיחה חוזרת יכולה להיות מילולית או ויזואלית ועשויה "להעביר ערכים חברתיים על ידי הדהוד של דוברים לוחמניים עם שלל איומים קריקטוריים".[1] לדוגמה, דמות עשויה להציג לאחרים הצעה כל כך מגוחכת או שערורייתית שסביר להניח שהיא מלגלגת על עצמה עד לנקודה שבה לבקשה המקורית אין כמעט סיכוי להתממש בפועל והתוצאה היא אפקט הומוריסטי.[1]

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Brunvand, Jan Harold (1998). American Folklore : An Encyclopedia Garland Reference Library of the Humanities ; Vol. 1551. New York: Garland. pp. 719, 812. ISBN 978-0815333500.
ערך זה הוא קצרמר בנושא תרבות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33415042בדיחה חוזרת