באלטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
באלטי
Balti
מאכלים
סוג מאכל
מטבח הודי
אזור מוצא מהאראשטרה
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים אבקת קארי, בשר

באלטיאנגלית: Balti; בהינדי: बाल्टी गोश्त) הוא מאכל קארי הודי הנפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].

המאכל מורכב מעוף, בשר וירקות, שאותם מקפיצים בווק דק מפלדה המכונה "קערת בלטי" ולאחר מכן מוסיפים אבקת קארי, שום, בצל, כורכום וגאראם מסאלה[2][3].

נהוג לאכול באלטי בארוחת צהריים ולהגיש אותה כשהיא חמה.

המאכל נצפה לראשונה בהודו בשנת 1977, לאחר שהגיע אל המדינה מהאנגלים ששלטו בהודו.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא באלטי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. "What makes the Birmingham Balti unique?". BBC News (באנגלית בריטית). 2012-06-19. נבדק ב-2023-07-15.
  2. Balti making a big comeback in Birmingham, web.archive.org, ‏2015-09-30
  3. admin, Recipe of Balti Chicken Pakistani, Homtainment.com, ‏2022-04-16 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

באלטי36734397Q1083840