אריזת מזון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סוגים שונים של אריזות מזון
סימון ערכים תזונתיים על אריזת מזון
תווית על אריזת מזון המציינת משקל הפריט הארוז, תאריך אחרון למכירה ולשימוש, מחיר ועוד

אריזת מזון היא חתימתו של המזון על מנת להגן עליו מפני שינויים (שעלולים להיגרם על ידי גורמים כימיים, ביולוגיים ואחרים). האריזה בדרך כלל גם מציגה פרטים על המזון, כמו ערכים תזונתיים.

ניתן לחלק את הסוגיות העיקריות הקשורות לאריזת מזון לשש:

  1. הכלת כל פרטי המזון (בשקית נייר או פלסטיק; בקופסאות פח, פלסטיק או קרטון).
  2. הגנה על המזון.
  3. תקשורת: פרטים על המזון בתוך האריזה, ובכלל זאת פרטים תזונתיים, פרטים על כשרות וכו'.
  4. שימושיות: האריזה אמורה להיות שימושית לצרכן ולקמעונאי; לעיתים (למשל בארוחות טלוויזיה) האריזה משמשת גם ככלי לחימום בתנור מיקרוגל וגם ככלי הגשה.
  5. שמירה על איכות הסביבה והימנעות משימוש באריזות רבות יתר על המידה או בחומרים שאינם מתכלים.
  6. סוגיות בטיחות: כך שהאריזה לא תפגע במזון בתוכה (על ידי הפרשת חומרים רעילים), או להפך.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אריזות מזון ומשקה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.