אראבינוז
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ארבינוז (Arabinose) הוא חד-סוכר ממשפחת הפנטוזות - סוכרים בעלי 5 פחמנים. בני אדם אינם יכולים להשתמש בו כמקור אנרגיה.[דרוש מקור]
פירוק הארבינוז בEscherichia coli מתבצע על ידי אופרון האראבינוז המשמש באחד המודלים לבקרה של שעתוק הגנים. בקרה שהיא חלק מבקרות הסוכרים בחיידקים, כאשר פירוקו הוא תלוי בקיום הארבינוז ובריכוז הגלוקוז בסביבת החידק.
נתונים כימיים
- נוסחה כימית : C5H10O5
- משקל מולקולרי - 150.13
- נקודת רתיחה - 156-160 מעלות צלזיוס.
קישורים חיצוניים
סוגי פחמימות | |||||
---|---|---|---|---|---|
גאומטריה מולקולרית | אנומר • מוטרוטציה | ||||
חד-סוכרים |
| ||||
דו-סוכרים | איזומלטוז • איזומלטולוז • טורנוז • טרהלוז • לקטוז • לקטולוז • מלטוז • סוכרוז • צלוביוז | ||||
אוליגו-סוכרים אחרים | מלטודקסטרין • ציקלודקסטרין | ||||
רב-סוכרים | אינולין • גליקוגן • המיצלולוז • כיטין • סיבים תזונתיים • עמילן (עמילוז • עמילופקטין) • פקטין • תאית |