אצטדיון דוחה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ستاد الدوحة
היציע הדרומי של האצטדיון
היציע הדרומי של האצטדיון
כינוי אצטדיון השלום
מיקום סכנין, ישראל
אבן יסוד 2004
נפתח 2005
הורחב 2009
עלות הבנייה 10,000,000 דולר
בעלים עיריית סכנין
מפעיל עיריית סכנין
משטח דשא
קבוצות בני סכנין
מושבים 8,500

אצטדיון דוחה (או דוחא, בערבית: ستاد الدوحة) הוא אצטדיון כדורגל הממוקם בעיר סח'נין שבישראל. האצטדיון משמש את קבוצת בני סכנין במשחקיה הביתיים ומכיל 8,500 מקומות ישיבה.

היסטוריה

לאחר עלייתה לליגת העל בשנת 2003, נאלצה בני סכנין לארח את משחקיה הביתיים הרחק מביתה מפני שבסכנין לא היה אצטדיון ברמה הנדרשת על ידי ההתאחדות לכדורגל בישראל. מדינת ישראל סייעה לעיריית סכנין ולקבוצה להקים בעיר אצטדיון ברמה גבוהה, ובעזרת מימון נוסף מהוועד האולימפי הלאומי של קטר, נבנה האצטדיון, אשר קרוי על שם בירת קטאר דוחה, ונפתח לשימוש ב-2005.

ב-21 באוקטובר 2005, במשחקה הראשון של בני סכנין באצטדיון דוחה, האצטדיון היה מלא מפה לפה, אך הקבוצה הפסידה לבני יהודה תל אביב 3-0. לאחר שסכנין הידרדרה במורד הטבלה, אוהדיה מיעטו להגיע לאצטדיון, ובמשחקיה האחרונים של סכנין בליגת העל האצטדיון היה שומם.

האצטדיון זכור במיוחד בעקבות האירועים האלימים שהתרחשו בסיום המשחק בין בני סכנין ליריבתה הגדולה, בית"ר ירושלים, ב-8 בינואר 2006[1]. אוהדי סכנין, שיצאו ראשונים מהמגרש, יידו אבנים לעבר האצטדיון וכר הדשא, שם עמדו אוהדי בית"ר ירושלים. בתגובה, אוהדי בית"ר השחיתו את האצטדיון והתעמתו עם אוהדי סכנין שנשארו בתוכו. כ-20 אנשים נפצעו בתקרית.

במהלך עונת 2008/09, נבנה היציע הצפוני באצטדיון, אשר הגדיל את תכולת האצטדיון בכ-3,500 מקומות ישיבה[2]. ב-27 בדצמבר 2009 הוציאה משטרת ישראל צו סגירה לאצטדיון בעקבות אירועים אלימים בסיום משחק בין בני סכנין לאחי נצרת[3].

בפגרת הקיץ של 2017 עבר האצטדיון שיפוץ מקיף שכלל בניית תא תקשורת חדש ועמדות מצלמה מצידו המזרחי, קירוי ליציע המערבי המרכזי, שיפוץ מלתחות השחקנים, שיפוץ אזור הקופות תחת היציע הדרומי, התקנת מסך תוצאות וטיפול במערכות ההשקיה והניקוז לדשא. השיפוץ הושלם במרץ 2018.

ראו גם

  • דוחה - בירת קטאר שעל שמה נקרא האצטדיון

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אצטדיון דוחה בוויקישיתוף

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0