אסטלה מושקוביץ' בלפר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אסטלה מושקוביץ' בלפר (נולדה ב-1963) היא שפית, קונדיטורית, שוקולטיירית, בעלת בית הספר הגבוה לאפייה וקונדיטוריה.

ביוגרפיה

מושקוביץ' בלפר נולדה במולדובה לאב מהנדס ולאם רופאה. מאז ומתמיד התעניינה בבישול, אולם הוריה ייעדו אותה ללימודי פסנתר. עלתה לארץ בגיל 11. למדה בתיכון תלמה ילין ולאחר מכן, כעתודאית למדה פסנתרנות באקדמיה למוזיקה בתל אביב. במהלך שירותה הצבאי עברה קורס קצינות ופיקדה על קורס בחיל הכללי.

לאחר סיום שירותה הצבאי בדרגת רב־סרן בגיל 24, עסקה בהוראת פסנתר במשך כעשור. בעקבות העלייה מברית המועצות לשעבר בשנות ה-90, שכללה גם מורים רבים לפסנתר, החליטה לעבור הסבה מקצועית והחלה ללמוד בישול מקצועי בקורדון בלו שבצרפת. שם נחשפה לעולם הקונדיטוריה וסיימה את לימודיה בהצטיינות[1]. לאחר סיום הלימודים שבה לישראל עבדה בקונדיטוריית מסעדת "קרן" בבעלות השף חיים כהן, וברשת מלונות דן, ועבדה כמנהלת הקונדיטוריות של רשתות "ארקפה" ו"לחם ארז" בבעלותו של ארז קומרובסקי. לאחר מכן הקימה עסק משלה בשם "פינוקים מתוקים" ולאחר שנסגר למדה מינהל עסקים, ובמקביל הכשירה קונדיטורים.

שימשה כשף הבית והנציגה המקצועית של חברת השוקולד "בארי קליבו" וכשופטת ישראלית של תחרות פרסי השוקולד הבינלאומית[2]. היא מפתחת מתכונים עבור קפה לנדוור[3].

הייתה שף הבית הראשונה בישראל של יצרנית השוקולד ולרונה שבצרפת.

היא הישראלית היחידה שמכהנת כ"שגרירת שוקולד" של חברת בארי קליבו, יצרנית השוקולד הגדולה בעולם.

ב-2013 קיבלה בלונדון פרס על מפעל חיים בגין תרומתה לפיתוח לימודי השוקולד והקונדיטוריה בישראל.

מושקוביץ' בלפר הנחתה תוכנית בשם "כיתת אומן עם אסטלה" ששודר בערוץ 10 ובערוץ האוכל במשך שלוש עונות.

אסטלה - כיתת אומן לקונדיטוריה

כאשר למדה תואר שני למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב, פרויקט הגמר שלה היה תוכנית הקמת בית ספר ללימודי קונדיטוריה וניהול עסק. לאחר סיום לימודיה החליטה להוציא לפועל את הפרויקט והקימה כיתת אומן לקונדיטוריה. המחזור הראשון נפתח בספטמבר 2003 בגבעת שמואל. בית הספר שהקימה הוא היחיד בישראל שזכה להכרה בינלאומית[4].

במהלך 2014 עברה כיתת האומן לתל אביב. כיתת האומן שמה דגש על לימוד כל תחומי הקונדיטוריה הקלאסית, המודרנית והשוקולד ופועל לפי סטנדרטים של בית ספר לקונדיטוריה צרפתי. השיעורים נערכים בקבוצות קטנות של 8–12 תלמידים בכיתה. קורסי האפייה כוללים הרצאות בתחום טכנולוגית אפייה שימושית וקורסים בהנחיה וייעוץ לטיפוח יזמות[5]. בבית הספר שלה הוכשרו למעלה מ-5,000 קונדיטורים. בין בוגריה ניתן למנות את קרן קדוש - בעלת בית הקפה הירושלמי "קדוש" ומיכל מנדלסון - הקונדיטורית הראשית של מאפיית לחמים[6], תומר ליבנה, ממקימי ובעלי מסעדת "סרגוס" וסהר רפאל, מבעלי מסעדת "כרמים", זוכה תוכנית הריאליטי "המטבח"[7].

חיים אישיים

נשואה לזאב בלפר, שמנהל איתה את בית הספר לקונדיטוריה. השניים הורים לתאומים[8].

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0