אסאדור אטשברי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אסאדור אטשברי (בבאסקית: Asador Etxebarri) היא מסעדה ספרדית באשפה (ספ') שבביסקאיה (אנ') בארץ הבסקים. המסעדה מדורגת במקום השישי בעולם ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם מאז שנת 2015[1].
יחודיות המסעדה בכך שכל המאכלים המוגשים בה, כולל הקינוחים מוכנים אך ורק בצריבה קלה על אש או גחלים, לפי מינון מדויק של חום, זמן, רמת ה'בישול' של העצים ומקורם, שקובע השף ויקטור ארגינסוניס (Victor Arguinzoniz). לפי ארגינסוניס, בישולו מבוסס רק על הדגשת טעמי המקור באמצעות תוספת ארומה עדינה של עצים מסוגים שונים, ולמרות שכל המאכלים מוכנים על גבי עשן קל, הוא עומד על כך שאין מדובר בעישון או בהכנה אחרת באמצעות עשן.
לקריאה נוספת
- מייקל פולן, קיצור תולדות הבישול: איך השפיע הבישול על חיינו. מאנגלית: ניצן לפידות. מודן הוצאה לאור, 2017. פרק 8 - קוֹדָה: אַשְׁפֶּה, ספרד. עמ' 122–129.
הערות שוליים
ערך זה הוא יתום, כלומר אין ערכים במכלול שמקשרים אליו. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולקשר אליו מכמה מהערכים שמכילים את המונח "אסאדור אטשברי".