אנדריאס זיגיסמונד מרגרף
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
תחריט, בערך מ-1790 | |
לידה | 3 במרץ 1709 |
---|---|
פטירה | 7 באוגוסט 1782 (בגיל 73) |
ענף מדעי | כימיה |
מקום מגורים | גרמניה |
תרומות עיקריות | |
גילוי האפשרות להכין סוכר מסלק |
אנדריאס זיגיסמונד מרגרף (בגרמנית: Andreas Sigismund Marggraf).; 3 במרץ 1709, ברלין[דרוש מקור] – 7 באוגוסט 1782, ברלין[דרוש מקור]. היה כימאי גרמני. הוא היה הראשון שגילה את האפשרות להכין סוכר מסלק, גילוי שתלמידו פרנץ קרל אכרד הפך, כעבור מחצית המאה, למקור עיקרי לייצור סוכר, בנוסף לקנה סוכר.
ייצור סוכר מסלק סוכר
אנדריאס זיגיסמונד מרגרף (Andreas Sigismund Marggraf), חיפש דרכים לייצור סוכר בגרמניה. ב-1747 פרסם את תגליתו על תכולת הסוכר הגבוהה בסלק והציג תהליך למיצוי הסוכר, אולם באותו זמן לא נעשה כל שימוש בתגלית זו. פרנץ קרל אכרד, תלמיד של מרגרף, חזר לעסוק בנושא כעבור כמעט שלושה עשורים. שיפר את תכולת הסוכר בסלק ופיתח תהליך מיצוי תעשייתי. המפעל הראשון לייצור סוכר מסלק סוכר נחנך ב-1801[1] .
אותות הוקרה
- חבר האקדמיה המלכותית הפרוסית למדעים.
- מנהל המחלקה לפיזיקה של האקדמיה המלכותית הפרוסית למדעים.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
26331432אנדריאס זיגיסמונד מרגרף