אן גרייביל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אן גרייביל
Ann Graybiel
לידה 25 בינואר 1942 (גיל: 82)
צ'סטנט היל (אנ'), מסצ'וסטס
פטירה
ענף מדעי נוירולוגיה
מקום מגורים ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית

אן גרייבילאנגלית: Ann Graybiel;‏ 25 בינואר 1942, צ'סטנט היל (אנ'), מסצ'וסטס) היא נוירולוגית אמריקאית, פרופסורית ב-MIT.

קורות חייה

גרייביל נולדה צ'סטנט היל, עיירה במסצ'וסטס בקרבת בוסטון, ב-25 בינואר 1942. אביה אשטון גרייביל (גר') היה קרדיולוג שהתמחה ברפואת חלל

השכלה ומסלול מיקצועי

לגרייביל תואר ראשון בביולוגיה וכימיה מאוניברסיטת הרווארד (סיימה ב-1964), תואר שני בביולוגיה מאוניברסיטת טאפטס (1966). את הדוקטורט שלה בפסיכולוגיה ומדעי המוח עשתה ב-MIT בהנחיית ואלה נאוטה והנס לוקאס טאובר(אנ') -1971.

ב-1973 הצטרפה לסגל של ה-MIT. ב-1983 הועלתה לדרגת פרופסור. ב-1994 מונתה לבעלת הקתדרה למדעי המוח ע"ש ולטר רוזנבליט. ב-2008 ניתן לה התואר "פרופסור של MIT"(אנ') (Institute Professor).

פעילותה המדעית

תחום התמחותה הם הגרעינים הבזאליים והנוירופיזיולוגיה של יצירת הרגלים. היא עוסקת בגורמים המשפיעם על הגרעינים הבזאליים. ביניהם מחלת פרקינסון, מחלת הנטינגטון, הפרעה טורדנית-כפייתית, שימוש בסמים.

מחקרה של גרייביל התמקד בפיזיולוגיה של הסטריאטום. בסוף שנות ה-70 של המאה ה-20 היא גילתה שהנאורונים של הסטריאטום מאורגנים בתאים כימיים אותם כינתה "סטריאוזומים"[1] (striosomes). בהמשך התגלה קשר בין פגמים בסטריאוזומים להפרעות נאורולוגיות כמו מצבי רוח אצל חולי הנטנגיגטון או ירידה ברמת הדופמין אצל חולי פרקינסון.

תפקידים ואותות הוקרה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ זאת בניגוד למה שהיה מקובל עד אז שהם מהווים מסה אמורפית
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26422816אן גרייביל