אלכיסטודון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןאלכיסטודון
מיון מדעי
סוג: Elachistodon
מין: אלכיסטודון
תחום תפוצה

אלכיסטודון[1] (שם מדעי: Elachistodon westermanni) הוא מין נחש לא-ארסי ממשפחת הזעמניים החי בתת-היבשת ההודית וקרוב לבני הסוג נחש ביצים אך מצוי בסוג יחידי נפרד - Elachistodon. זהו נחש הביצים היחיד שאינו חי באפריקה.

מאפיינים

אורכו של הנחש מגיע לאורך 78 ס"מ והוא בעל רצועות שחורות וחומות-כסופות לסירוגין עם פס לבן לאורך הגב ופלג הגוף העליון, פלג גוף אחורי חום ובטן לבנה. הראש רחב בעל "כיפה" אדמדמה עם רצועות לבנות עם עיניים גדולות ולסת רחבה איתה הנחש יכול לבלוע טרף גדול מרחבו. אם הוא מותקף הוא מפתל את גופו לצורת האות "S", מה שיכול לבלבל או להרתיע את הטורף.

הנחש מצוי בבנגלדש, בהודו (במדינות: מהאראשטרה, גוג'ראט, פנג'אב, מאדהיה פרדש, טלנגאנה וקרנאטקה) ובנפאל באזורי שיחיות, יערות במורדות הרים ושדות. הוא פעיל בלילה ולעיתים נדירות גם פעיל במשך היום והוא המחפש קיני עופות, בתוכם ביצים למאכל. הוא מותאם לאכילת ביצים באמצעות לסתו השרירית איתה הוא יכול לבלוע טרף גדול יחסית, לגרור אותו במורד גרונו ושם חוליות הצוואר הנוטות לצד הוושט יפעילו לחץ על הקליפה עד שתישבר וכל החלמון נשפך ישירות אל הקיבה, בעוד הקליפה נפלטת החוצה מהפה.מצב שימור המין הוא ללא חשש.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלכיסטודון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ לפי החלטות האקדמיה
אלכיסטודון בהודו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32018646אלכיסטודון