הרב אליקים שלזינגר (לונדון)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המונח "הרב אליקים שלזינגר" מפנה לכאן. לערך העוסק בדיין בהמבורג, תלמידו של הערוך לנר, ראו רבי אליקים גצל שלזינגר.
הרב אליקים שלזינגר
לידה כ"ז בחשוון ה'תרפ"ב (גיל: 102)
אוסטריה
מקום פעילות לונדון, בריטניה
השתייכות חרדית, ליטאית
תחומי עיסוק ראש ישיבה
תפקידים נוספים רב קהילת הרמה בלונדון
רבותיו רבי אברהם ישעיהו קרליץ, רבי יצחק זאב הלוי סולובייצ'יק, רבי יוסף צבי דושינסקי.
חיבוריו הדור והתקופה, בית אב
אב דוד שלזינגר
חותן רבי משה בלוי

הרב אליקים שלזינגר (נולד כ"ז בחשוון ה'תרפ"ב) הוא ראש ישיבה ורב קהילת הרמה בלונדון, זקן ראשי הישיבות ויו"ר הועדה להגנה על בתי קברות יהודים באירופה.

ביוגרפיה

ספרו בית אב

נולד באוסטריה לרבי דוד שלזינגר[1] ולבילא, בתו של רבי יעקב רוזנהיים מייסד ונשיא אגודת ישראל העולמית. בתרצ"א עלה עם הוריו לארץ ישראל והמשפחה התגוררה בתל אביב. למד בישיבת לומז'א בפתח תקוה. למד גם בישיבתו של רבי יוסף צבי דושינסקי.

בה'תש"ד נישא ליהודית, בתו של רבי משה בלוי, לאחר פטירת חותנו מונה לכהן כראש ישיבת פני משה בירושלים על שם חותנו. בהמלצת הרב מבריסק עבר לגור בבריטניה, כיהן במשך שנתיים כראש ישיבה בעיר קאפלן שבבלגיה ואחר כך עבר ללונדון שם מכהן כראש ישיבת 'הרמה' בלונדון, על שם ישיבתו של בעל הכתב סופר ולאחריו בנשיאות רבו בעל הדעת סופר. הרב שלזינגר נמנה על מנהיגיה הרוחניים של הקהילה החרדית בלונדון.

במשך השנים היה מקורב לגדולי ישראל, בהם רבי יצחק זאב הלוי סולובייצ'יק, החזון איש, רבי יוסף צבי דושינסקי, ורבי זליג ראובן בנגיס. את זכרונותיו מהנהגותיהם העלה על ספרו "הדור והתקופה". כן היה מקורב לרבי עמרם בלוי, אחי חותנו.

עמדותיו

ביחסו לציונות הוא קרוב לעמדת חוגי הקנאים. לפי עדותו, החזון איש לא התערב בפולמוס ההשתתפות בבחירות לכנסת[2], זאת בניגוד למקובל בקרב חוג תלמידיו[3].

בה'תשע"ט פעל למנוע את נסיונות ההתערבות בחינוך היהודי בבריטניה, ואף נפגש עם שר החינוך הבריטי ובכירי משרדו בבית הפרלמנט הבריטי ברובע וסטמינסטר בלונדון. כחצי שנה לאחר מכן שיגר מכתב למנהלי מוסדות ברחבי בריטניה בו הוא מכנה את ההתערבות "גזירת שמד", והוא פוסק שדינה יהרג ואל יעבור[4].

ספריו

צאצאיו

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ בנו של הרב אליקים מהמבורג-גרמניה דיין ורב בעיר. תלמידו ומחותנו של בעל הערוך לנר
  2. ^ שלזינגר, אליקים בן דוד, הדור והתקופה, עמוד נ"ג, באתר אוצר החכמה (צפייה חופשית – מותנית ברישום)
  3. ^ ראו בערך פולמוס ההשתתפות בבחירות, ביאור י"ט
  4. ^ מכתבו באתר JDN