אלו גובי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלו גובי
Aloo gobi.jpg
מאכלים
סוג קארי
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים תפוח אדמה, כרובית, תבלינים הודיים

אלו גוביאנגלית: Aloo Gobi) הוא מאכל צמחוני מתת היבשת ההודית העשוי מתפוחי אדמה (אלו), כרובית (גובי), ותבלינים הודיים. [1] הוא פופולרי במטבחים הודיים ופקיסטניים. [2] צבעו צהבהב עקב השימוש בכורכום, ומדי פעם מכיל עלי קארי וקצח. מרכיבים נפוצים אחרים כוללים שום, ג'ינג'ר, בצל, גבעולי כוסברה, עגבנייה, אפונה וכמון. ישנן מספר וריאציות ומנות דומות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלו גובי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Dalal, T. (2007). Punjabi Khana. Sanjay & Company. p. 90. ISBN 978-81-89491-54-3. נבדק ב-3 בדצמבר 2018. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ Campbell, L.A.; Campbell, T.C. (2014). The China Study All-Star Collection: Whole Food, Plant-Based Recipes from Your Favorite Vegan Chefs. BenBella Books. p. 141. ISBN 978-1-939529-97-8. נבדק ב-3 בדצמבר 2018. {{cite book}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0